Afgelopen zondag gidste Bodo Funke van Angling Services Ireland Christin Breuker en haar vader Bernd in het gebied rond Boyle. De missie van deze dag was om Bernd zijn eerste snoek te laten vangen, dit omdat Bernd nog niet eerder op snoek gevist had. Bernd was voor enkele dagen naar Ierland gereisd om zijn dochter te bezoeken, zij is recentelijk vanuit Duitsland naar het westen van Ierland verhuisd. De morgen begon vrij rustig met slechts enkele baarzen en een kleine snoek voor Bodo. Enkele uren later had Bernd echter zijn eerste aanbeet en hij wist na een korte dril zijn eerste Ierse snoek te landen. Na enige tijd begon de vis wat actiever te worden en Bernd kon zijn persoonlijke record nog twee keer scherper zetten. Terwijl Bernd veel plezier had bij het vangen van zijn snoeken nummer twee en drie, probeerde Christin, die een ervaren vliegvisser is, een van de roofvissen te verleiden met een zinkende vliegenlijn en een grote streamer; in het begin nog zonder resultaat.

De allereerste snoek voor Bernd Breuker.
De allereerste snoek voor Bernd Breuker.

Terwijl de dag voortduurde werd de wind alsmaar sterker en het vissen werd wat minder comfortabel. Bodo besloot om van stek te verwisselen, hij wilde een meer beschutte plek proberen. Dit bleek een uitstekende keuze want al na korte tijd begon de vliegenhengel van Christin diep door te buigen als gevolg van een aanbeet. Iedereen aan boord verwachtte nog een Esox lucius (snoek), maar toen de vis de eerste sprong maakte vlak voor de boot, kon niemand zijn of haar ogen geloven! Een grote ferox forel had de vijftien centimeter lange gegrepen en gaf haar beste op de negen voets vliegenhengel voor de lijnklasse #8.

 

Een blije Christin Breuker met haar met de vlieg gevangen ferox.
Een blije Christin Breuker met haar met de vlieg gevangen ferox.

Na een zenuwslopende dril kon de ‘luipaard’ professioneel geland worden door Bodo en het was een moment van ongelooflijke vreugde toen Christin eindelijk haar schoonheid in haar handen kon houden. De knieën van Christin waren nog steeds aan het knikken nadat de vis veilig teruggezet was en iedereen realiseerde zich dat dit wellicht de ‘vis van haar leven’ was voor Christin.

Als afsluiting van deze bijzondere dag wist Bodo ook nog een metersnoek te vangen, de vis was precies 100 cm lang!

Visgids Bodo Funke met een snoek in perfecte conditie van precies 100 cm.
Visgids Bodo Funke met een snoek in perfecte conditie van precies 100 cm.

Wanneer je interesse hebt om te gaan vissen in het gebied rond Boyle, neem dan contact op met Angling Services Ireland via www.anglingservicesireland.com of +353 (0)86 – 6011 878.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.