In het begin van oktober was er een topklasse visserij op pollak te beleven boven de wrakken van Wicklow. Johnathon Edgeworth’s team wist meerdere plekken te bevissen binnen een straal van 20 zeemijlen. Ze wisten veel pollak met gewichten tot ruim acht pond zwaar te landen, plus ook een aantal steenbolken. De wrakken hebben met regelmaat goede vangsten opgeleverd voor schipper Kit Dunne in de laatste twee maanden, daaronder waren drie claims voor Ierse specimen pollakken.

Pollak.

Afgelopen weekend bleven de boten van Kit dichter onder de kust, maar dat maakte de visserij niet minder interessant. Nadat er ‘s morgens eerst makreel verzameld was dat als aas kon dienen, ging de groep gericht op ruwe haai vissen. Het team werd beloond met een specimen exemplaar in de middag, een prachtige vis met een lengte van 156 cm en een omtrek van 62 cm; een zeer welkom, prachtig exemplaar.

Specimen ruwe haai.

Ga vissen…

Er worden vistrips aangeboden op basis van een volledige dag vissen, een halve dag vissen of trips in de avonduren en deze kunnen geheel afgestemd worden op je verlangens. Er zijn twee boten beschikbaar, de Lisin en de Castle Maiden. Zowel de nieuwkomer als de ervaren zeevisser komt geheel aan zijn of haar trekken tijdens deze trips. De sportvissers aan boord kunnen profiteren van de ervaring en lokale kennis van de schipper, die constant met raad en daad klaar staat.

Het is mogelijk om je tijdens vistrips te richten op specifieke vissoorten, op vissen van specimen formaat of om nieuwe methoden van vissen uit te proberen. Of je alleen komt of met een club, als scholier of student, het vissen kan onder begeleiding geheel op jouw wensen afgestemd worden.

Kit Dunne
Wicklow Boat Charters

Telefoon: +353 (0)87 – 6832 179, +353 (0)404 – 670 31
Email:
dunnekit@gmail.com Website: www.wicklowboatcharters.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.