Home hengelsport nieuws Grote pollak, gul en meer, plus specimen exemplaren vanuit Courtmacsherry

Grote pollak, gul en meer, plus specimen exemplaren vanuit Courtmacsherry

268
0

Mark Gannon van Courtmacsherry Angling vertelt ons dat het vissen bij Courtmacsherry de laatste weken echt van de grond is gekomen met de komst van het zomerse weer…

In de baai is het vissen op pollak erg goed geweest, met een geweldige sport op licht materiaal met vissen tot vijf kilogram zwaar, gul tot zes kilogram en een aantal grote koolvissen. Voor anker krijgen we een aantal goede conger en ling met een specimen vleet, specimen dpprnhaai en een bijna specimen kathaai in de mix.

 

We hebben een paar goede dagen gehad op de wrakken, met een zwaarste leng van ruim twintig pond. Tijdens een trip met dood tij gingen we voor anker op een van de wrakken voor de kust waar we eerder conger tot 67 pond hebben geland en maar liefst 111 vissen op één dag hebben gevangen. De wind was oostelijk maar het vissen was weinig indrukwekkend.

Kleine boot
De selfdrives doen het goed voor de kust met goede vangsten van pollak, stekelrog en in de riviermonding. Zeebaarzen van meer dan vier pond zwaar komen vaak genoeg voor en de vissers hebben ook een paar goudbrasems gevangen.
Seán, schipper van de Lady Louise, doet op dit moment onderzoek met wetenschappers van UCC en we zullen in een later bericht wat van de resultaten laten zien.
We hopen op een haai volgende week nu het water warmer wordt.

Go Fishing

Charterboten en boten om zelf mee te varen in Courtmacsherry.

Angling Service Providers

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.