Greg Latour van Tir na Spideog bericht over het snoekvissen op Lough Allua…

Veel kleine snoek.
Veel kleine snoek.
Een persoonlijk record voor Mehdi – 107 cm.
Een persoonlijk record voor Mehdi – 107 cm.

Mijn tweede dag gidsen op Lough Allua in 2019 was behoorlijk succesvol. Naast een aantal kleinere snoeken wist mijn Franse gast Mehdi een persoonlijk record snoek te landen van 107 cm lang. De vis pakte een tien centimeter lange witte, rubber worm op een diepte van negen meter. De dril aan de 30 grams werphengel was enigszins een uitdaging, maar omdat de vis goed gehaakt was, konden we haar na een minuut of acht veilig landen.

Een mooi achttien ponder voor Greg - #CPRsavesfish.
Een mooi achttien ponder voor Greg – #CPRsavesfish.

Wist recentelijk nog een mooie snoek te landen. Nu dat de watertemperatuur op negen graden ligt, zal het paaien van de snoeken wel spoedig een aanvang nemen.

Greg Latour
Tir na Spideog

Ga vissen…

De Tir na Spideoga Fishing Lodge is gesitueerd aan de oevers van Lough Allua, circa vijf kilometer van de plaats Inchigeelagh. Van daaruit heb je een mooi uitzicht over een smal maar lang watersysteem dat ook wel de ‘Inchigeelagh lakes’ genoemd wordt. Lough Allua behoort tot de beste snoekwateren van Ierland, het produceert met regelmaat exemplaren met gewichten van 18 tot 25 pond. Toch is het nog steeds een van de minst bekende snoekwateren op het eiland.

Een dag met een gids op het meer kost met twee sportvissers slechts € 80, plus € 40 voor de huur van de boot. Er is geen vergunning noodzakelijk.

Tir na Spideog,
Inchigeelagh,
County Cork, Ierland.

Telefoon: +353 (0)26 – 47151
Website: www.pike-fishing-ireland.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.