Damien Culliney van Anglers Paradise Ireland beleefde een schitterende visserij op Lough Derg gedurende het weekend met zijn klanten David Dunne en Chris Barry. De visserij is zeker niet slecht de laatste weken, bij elk van zijn drie meest recente trips wist Damien snoeken met een lengte tot ruim over de 100 cm in de boot te krijgen. Het is wel duidelijk dat het nog vroeg in het jaar is en de betere vissen werden stuk voor stuk op diep water gehaakt.

Slepend met Damien’s speciaal gebouwde Marcraft 535 Commander roofvisboot leverde de eerste vis van de dag op, een schitterende snoek van 101 cm die David wist te haken. Het kunstaas dat verantwoordelijk was voor de eerste vis, leverde ook de rest van de dag de aanbeten op, het was een Big Daddy Bondy Lure.

David Dunne uit Cork met zijn snoek van 101 cm
David Dunne uit Cork met zijn snoek van 101 cm

Op zaterdag was er zeker geen tekort aan wind en regen op het meer, maar toch werd het vissen langzaam beter in de loop van de dag. De snelle 115 pk Suzuki buitenboordmotor van de boot maakte het manoeuvreren op het meer snel en comfortabel voor de sportvissers aan boord. Op diverse plekken wisten de sportvissers werpend en trollend nog enkele snoeken van een mooi formaat te landen, maar er zat ook veel kleinere snoek bij.

Ze sloten de dag af met een laatste stuk slepen, boven diep water werd er opnieuw een serieuze vis gehaakt. Deze keer viel de eer te beurt aan Chris en hij landde een massieve vis van 113 cm, de nieuwe Vangst van de Week.

Chris Barry, Meath, met zijn vis van 113 cm, de Vangst van de Week.
Chris Barry, Meath, met zijn vis van 113 cm, de Vangst van de Week.

Er waren slechts een paar andere sportvissers te vinden op het meer en de meeste vissers leken alleen kleinere vis te haken. Hoewel de snoek zich al voor lijkt te bereiden op de paaiperiode volgens Damien, is het nog steeds vrij vroeg in het seizoen en zijn advies is om elke dag te nemen zoals hij komt. Onder de juiste omstandigheden kun je gewoon schitterende sport beleven.

Ga vissen…

Anglers Paradise Ireland

Visgids voor snoek en forel

Anglers Paradise Ireland wordt gerund door eigenaar Damien Culliney, een bekende sportvisser en chef-kok in de regio Clare en een man die een passie heeft voor de waterwegen en de natuurlijke historie van County Clare. Bij Anglers Paradise houden we evenveel van het vissen op forel en zalm als van het vissen op snoek, we kunnen de gasten een schitterende sport aanbieden op vrijwel onaangetaste rivieren en meren in de regio. Er wordt gevist op roofvissen van respectabele afmetingen die de realisatie betekenen van vissersdromen voor veel sportvissers.

Tel. mobiel: +353 (0)86 – 060 2718
Website: facebook.com/Anglersparadiseireland/
Email: cullineydamo@gmail.com

Anglers Paradise Ireland.
Anglers Paradise Ireland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.