Clare Dragoon

Schipper Luke Aston kreeg een nieuwe groep deze week en zij genoten van een geweldige variëteit aan vismogelijkheden. Gezien de weersomstandigheden was het op sommige dagen niet mogelijk om verder uit de kust te gaan. De delta van de Shannon leverde echter een prima sport op, met enkele mooie ruwe haaien en ook gevlekte rog, eveneens geen algemene vangst.

Een mooie ruwe haai voor deze sportvisser.

 

En nog een.

Het vissen op de riffen vroeg in de week leverde veel verschillende vissoorten op, zo kwam er pollak, gul, leng en poon aan boord.

Een mooie vangst aan pollak.
Leng.
Zeekoekoek.

Vissen op haai

Toen ze weer in de gelegenheid waren om op haai te vissen, was het een geval van ‘de haringhaaien zijn terug’, er worden langs de westkust deze zomer soms meer haringhaaien dan blauwe haaien gevangen. Luke zegt dat hij nu vaker zwaardere onderlijnen moet gebruiken, de onderlijnen die hij normaal voor de blauwe haai gebruikt, zijn vaak niet sterk genoeg voor grote haringhaaien.

Een kleine blauwe haai voor deze sportvisser.
Haringhaai.

Lady Gwen II

Collega-schipper Sean Maguire, op de Lady Gwen II, had een groep die op haai wilden vissen. Het werd een geval van ‘the one that got away’, zes keer werd het aas los gelaten en een grote haringhaai schoot los vlak naast de boot; dit was een vis met een geschat gewicht van 180 pond. Uiteindelijk werd er wel een blauwe haai geland en over actie hadden ze zeker niet te klagen.

Een mooie blauwe haai aan boord van de Lady Gwen II

Ga Vissen…

Clare Dragoon

De Clare Dragoon is een LOCHIN 366 die aangedreven wordt door een 650 pk motor. Luke Aston is de schipper en de boot vaart vanuit Carrigaholt, County Clare.

Hij heeft verschillende aanbiedingen staan op zijn website www.fishandstay.com en wanneer iemand interesse heeft om een trip samen te stellen, neem dan s.v.p. contact op. Luke twittert ook vanaf de boot onder @fishandstay en probeert ook zijn Facebookpagina www.facebook.com/CarrigaholtSeaAngling actueel te houden. Neem contact op met Luke om zo ongeveer de beste zeevisserij te beleven die Ierland te bieden heeft.
Telefoon: +353 (0)65 – 9058 209 of +353 (0)87 – 6367 544
Email: lukeaston@eircom.net Website: www.fishandstay.com

 

Sean Maguire – Lady Gwen II

Beleef jouw visavonturen aan boord van Séan Maguire’s Lady Gwen II, een Lochin 33 M265Ti Perkins charterboot die vaart tot vijftien mijl vanuit Kilbaha, Carrigaholt en Kilrush.

Of je nu de Atlantische Oceaan op wilt gaan voor een grote verscheidenheid aan vissoorten, waaronder diverse soorten haai, of in de delta wilt vissen op rog, conger, ruwe haai etc. Fishing Adventures kan je de visserij bieden waar je je zinnen op gezet hebt.

Telefoon: +353 (0)87 – 7508 758 of +353 (0)89 – 4431 182.
Email: fishadven@gmail.com Website: www.fishingadventures.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.