Het was een week voor grote vissen met een serieus stel tanden op de Clare Dragoon. Hoewel er ook op het rif werd gevist, wat makreel en veel pollak opleverde, zorgden de winderige omstandigheden ervoor dat er vooral in de riviermonding werd gevist op allerlei roofvissen. Er werden zowel kathaaien als ruwe haaien gevangen, een mooie troost voor het feit dat we op een beschutte plaats moesten blijven.

Kathaai
Kathaai
 Ruwe haai
Ruwe haai

Luke en de bemanning gingen vervolgens offshore om een paar echt grote vissen te vangen – grote zeskieuwenhaaien. Luke beschrijft het zo: Het was heerlijk buitengaats vandaag en we zagen aanbeten en beweging op de lijn en we hadden zelfs een mooie kathaai! Maar de beet die we vlak voor het lichten van het anker kregen, was niet te missen. In de eerste run nam de vis meer dan 200 meter lijn en daarna hadden we 37 minuten lang een hevige dril, maar helaas verloren we de vis daarna.

De volgende dag was een ander verhaal, met een succesvolle jacht resulterend in een Sixgill aan de boot voor Andrew. Het was een gevecht van 37 minuten voor een vis van iets meer dan drie meter lang en naar schatting tussen de 700 en 800 pond zwaar!

Dat is nog eens een grote vis!
Dat is nog eens een grote vis!
Kijk wat hij met die haak heeft gedaan!
Kijk wat hij met die haak heeft gedaan!

Ga vissen…

Clare Dragoon

Clare Dragoon is een LOCHIN 366 aangedreven door een 650 pk motor, geschipperd door Luke Aston en opererend vanuit Carrigaholt, Co. Clare, in Ierland Ik heb een aantal aanbiedingen op mijn website www.fishandstay.com en wanneer iemand geïnteresseerd is in het samenstellen van een reis, neem dan contact met me op. Ik Twitter ook vanaf de boot op @fishandstay en probeer mijn Facebook-pagina www.facebook.com/CarrigaholtSeaAngling vrij vaak te updaten! Neem contact op met Luke om een van de beste diepzeevisserijen in Ierland te ervaren. Telefoon: +353 (0)65 – 9058 209 of +353 (0)87 – 6367 544 E-mail: lukeaston@eircom.net Website: www.fishandstay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.