Ryan O’Hagan beleefde een uitstekende week vissen met zijn vismaten Mark Chidgey, Kieron en Noel Clancy in Ballyhooley Castle. Gedurende de gehele week lieten zich vissen zien. De omstandigheden op de rivier waren perfect, het peil stond rond de 1.34 en het weer was over het algemeen zwaar bewolkt met weinig wind.

Het toppunt voor Ryan was dat hij in staat was om, met hulp van Mark, een zalm met een geschat gewicht van 21 – 23 pond te landen op Beat 2 (Scarrif). Ryan viste met een maat 16 Silver Stoat met een vliegenlijn met een snelzinkende punt. Zo gauw hij voelde dat de lijn strak liep, wist hij dat hij een vis van een mooi formaat gehaakt had en riep hij naar Mark om help!

23 ponds zalm van de Ballyhooley Castle wateren op de Munster Blackwater.

Na een dril van circa vijftien minuten, met veel kopschudden en diepe, lange runs, wisten de twee de vis in ondieper water te dirigeren. Daar verwijderden ze voorzichtig de haak en hielden de vis in het water totdat ze zich hersteld had, daarbij namen ze enkele foto’s om de vangst vast te leggen. Toen de vis zich eenmaal voldoende hersteld had, liet Ryan haar weer gaan en met een forse klap van haar staart zwom ze weer terug naar de run, bleef hier twee minuten liggen en verdween vervolgens!

Het was een bijzonder indrukwekkende zalm en Ryan vertelde ons dat hij zich bijzonder verguld voelde dat hij zo een vis van zijn leven had mogen landen en hij bedankte iedereen op Ballyhooley Castle.

Overige vangsten op de rivier

Eileen Carroll van het kantoor in Macroom vertelde ons dat de omstandigheden goed blijven op de Munster Blackwater voor het vissen op zalm en forel. Er zijn mooie aantallen zalm aanwezig in alle gedeelten van de rivier, maar ze zijn niet overal even eenvoudig te vangen en de sportvissers gebruiken allerlei methoden en technieken om ze tot een aanbeet te verleiden; maar over het algemeen zijn de vangstrapporten zeer positief. Ook stroomafwaarts van Lismore worden er weer vissen geland, je kunt dus zeggen dat de visserij goed op peil blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.