Tegen het einde van het seizoen zien we nog een flinke toename in de vangsten op de Munster Blackwater…

19 september

Fortwilliam Fishery: Tim Luddy wist een fraaie zalm met een geschat gewicht van ruim tien pond te landen en terug te zetten, op de Glenmore wist hij nog twee vierponders te landen. Terry McDermort en zijn vismaten wisten tot nu toe vier vissen te landen op het Castle gedeelte, terwijl Mark Dempsey en Sean Power elk twee zalmen wisten te landen op het Ellis riviergedeelte. Chris Coady meldde zojuist dat er een schitterende vis van rond de twaalf pond zwaar teruggezet werd, er zijn in totaal twaalf zalmen geland. Een super dag.

20 september

Ballyduff Bridge: Vandaag zijn er negen vissen gehaakt en vier geland. Jason Corcoran landde er twee deze morgen op een Red Shrimp bij het Cable Island, met gewichten van rond de drie en zeven pond respectievelijk. Gavin Wishart wist op de Cable Island eveneens een vis te landen van ruim vijf pond zwaar. Maar dan Kealan O’Toole, hij wist na een schitterende dril een vis met een geschat gewicht van dertien pond te landen op de Bridge Beat, de vis werd gehaakt op een Bann Shrimp die gebonden werd door Owen Thrill uit Galway.

Christian zet zijn zalm terug.
Christian zet zijn zalm terug.

Blackwater Salmon Fishery: Vandaag zijn er negen zalmen geland. Christian uit Oostenrijk wist zijn eerste Atlantische zalm te landen en hij mistte nog twee aanbeten. In de afgelopen dagen zijn er zowel pas opgestegen zalmen gevangen als zalmen die al geruime tijd op de rivier verbleven. Er valt op dit moment veel regen, na een zeer droog jaar koersen we af op een veelbelovend slot.

22 september

Een zalm wordt teruggezet op de Ballyduff Bridge Fishery. #CPRsavesfish
Een zalm wordt teruggezet op de Ballyduff Bridge Fishery. #CPRsavesfish

Ballyduff Bridge: Nadat het waterpeil opnieuw gestegen was, is het water nu wat meer gekleurd. Er werden zeven vissen gehaakt, waarvan er drie geland werden. Leonora Carney, een van de beste vrouwelijke vissers die van de beat gebruik maakt, wist vandaag twee zalmen te landen terwijl ze gegidst werd door Connie. Gavis Wishart bracht een grilse naar de pittoreske oevers van Ballincurrig met de vlieg. Alle vissen werden teruggezet zodat ze hun reis konden vervolgen.

23 september

Gary Lamont zet zijn grote zalm terug, de vis had een geschat gewicht van ruim negentien pond. Deze mooie vis levert Gary de Vangst van de Week op.
Gary Lamont zet zijn grote zalm terug, de vis had een geschat gewicht van ruim negentien pond. Deze mooie vis levert Gary de Vangst van de Week op.

Blackwater Salmon Fishery: Felicitaties voor de jonge Liam Davis met zijn vis en voor Gary Lamont voor de vangst van zijn zalm met een gewicht van ruim negentien pond, deze vis werd kort daarna gevolgd door een vis van ruim drie pond zwaar. Deze dag werden er in totaal acht zalmen geland en teruggezet.

Ballyduff Bridge: Weer een goede dag vandaag op dit gedeelte met acht zalmen gehaakt en vijf geland. Gavin Wishart had er twee van ruim drie en circa twaalf pond uit de nabijheid van de brug. Leonora Carney had twee vissen, waarvan de grootste rond de zes pond zwaar was van Cable Island en Andrew O’Reilly had een fraai exemplaar met een geschat gewicht van rond de veertien pond, ook in de nabijheid van de brug. Alle zalmen werden teruggezet.

Stuart met zijn eerste Blackwater zalm. #CPRsavesfish
Stuart met zijn eerste Blackwater zalm. #CPRsavesfish
Snel wordt er een foto gemaakt en dan gaat de vis retour. #CPRsavesfish
Snel wordt er een foto gemaakt en dan gaat de vis retour. #CPRsavesfish

Ga Vissen…

Fortwilliam Fishery & Self-Catering Cottages

Fortwilliam Fishery, Glencairn, Lismore, County Waterford, Ierland
Website: www.fortwilliamfishing.ie Email: info@fortwilliamfishing.ie
Tel.: +353 (0)87 – 8292 077 of +353 (0)58 – 752 99

Blackwater Salmon Fishery

Contact Glenda Powell: Lismore, Co Waterford,
Email: info@blackwatersalmonfishery.com
Mobiel: +353 (0) 872351260 Telefoon: +353 (0) 5853929
Website: www.blackwatersalmonfishery.com

Ballyduff Bridge Salmon Fishery
Contact Conie Corcoran:
Ballyduff, County Waterford, Ierland

Tel.: +353 (0)586 – 0146
Mobiel: +353 (0)87 – 720 5690
Website:
www.blackwatersalmon.ie

The Munster Blackwater…

Kijk voor meer informatie over het zalmvissen op de Munster Blackwater op de volgende pagina met een lijst van alle fisheries.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.