Schipper Luke Aston is een drukbezet man in deze periode, met nauwelijks vrije dagen tot oktober, hoewel er in die periode ook o.a. op blauwvintonijn gevist kan worden, dit kan een erg opwindende visserij zijn. Deze week hadden zijn gasten hun zinnen gezet op haai. Een poging op grote zeskieuwenhaai leverde niets op, de grote jongens lieten zich die dag niet zien. Er kwamen enkele congers aan boord, maar het echte verhaal was de ‘bijvangst’ van vijf haringhaaien en een blauwe haai. Op veel plekken zijn dit jaar meer haringhaaien dan blauwe haaien te vangen – een teken dat de populatie aan haringhaaien weer aan het groeien is, hoewel het uiteraard geen goed teken is dat er zo weinig blauwe haaien aanwezig zijn.

Een goede blauwe haai voor deze sportvisser.

 

Een haringhaai komt omhoog naast de boot.
De gedrongen, krachtige bouw maakt duidelijk waarom de haringhaai zo een harde vechter is.

Tijdens andere trips deze week werd er op allerlei vissoorten gevist, daarbij kwamen er pollakken, koolvissen en zeekoekoeken van een mooi formaat aan boord.

Pollak.
En nog een.
Zeekoekoek – de robijn van de zee.
Ook een goede visserij op koolvis.
Iiiii! Iets groots en met tandjes onderschepte deze pollak op weg naar boven!

Ga Vissen…

Clare Dragoon

De Clare Dragoon is een LOCHIN 366 die aangedreven wordt door een 650 pk motor. Luke Aston is de schipper en de boot vaart vanuit Carrigaholt, County Clare.

Hij heeft verschillende aanbiedingen staan op zijn website www.fishandstay.com en wanneer iemand interesse heeft om een trip samen te stellen, neem dan s.v.p. contact op. Luke twittert ook vanaf de boot onder @fishandstay en probeert ook zijn Facebookpagina www.facebook.com/CarrigaholtSeaAngling actueel te houden. Neem contact op met Luke om zo ongeveer de beste zeevisserij te beleven die Ierland te bieden heeft.
Telefoon: +353 (0)65 – 9058 209 of +353 (0)87 – 6367 544
Email: lukeaston@eircom.net Website: www.fishandstay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.