Het vissen op Corrib heeft deze week een belangrijke verbetering te zien gegeven, het in grotere getale uitkomen van schietmotten en de koelere omstandigheden waren daarbij de beslissende factoren.

In het gebied rond Oughterard bericht Basil Shields van de Ardnasillagh Lodge (+353 (0)91-552550) over de vismaten Larry Kelly uit Dublin en John Jacks uit Schotland. Tijdens zes dagen vissen wisten ze vijftien vissen te landen, waarbij de zwaarste forel 2,5 pond zwaar was. Afgelopen woensdag wist Benny Stewart drie forellen te landen met daphnia-patronen, waarvan de grootste vis ruim 1,5 pond zwaar was. Op zondag wist Malcolm Naughton uit Loughrea eveneens een mooie vis te landen. In hetzelfde gebied bericht Kevin Molloy van Baurisheen Bay Boat Hire, Guiding & Self Catering (tel. +353 (0)87-9604170) eveneens over de verbeteringen die het vissen in het gebied te zien gegeven hebben. Op maandag wisten de vismaten Gene Haran en Neil Gelston zeven forellen te vangen met natte vliegen in dit gebied, op dinsdag gidste Kevin drie Franse sportvissers en met slepend vissen wisten ze drie forellen te landen.

Gene Haran met een mooi forel gevangen met de natte vlieg.
Bekijk de tekening op deze schitterende forel van Niall Gelston! Deze prachtige vis levert hem de Vangst van de Week op.

Tom Doc Sullivan http://www.tomdoc.com uit het gebied van Cornamona bericht over een goede visserij met imitaties van schietmotten en eendagsvliegen in het gebied. Eric en Lyle Klingmann uit de USA waren op huwelijksreis en beleefden een prachtige dag met de droge vlieg, met imitaties van beide insectensoorten. De beste vis van de dag was een forel van ruim 2,5 pond voor Eric, gevangen met een droge Walkers Sedge, maat 12.

Eric Klingmann ving deze mooie vis tijdens zijn huwelijksreis, hij werd gegidst door Tom Doc Sullivan.

Phillip Comber van de Rabbit Island Lodge http://www.connemaragetaways.com bericht dat de acht jaar oude Clemence Benevise, die verblijft op Rabbit Island, de lat hoog legt met haar allereerste vis – een indrukwekkende forel van 64 cm lang! Paul Kelly wist met de natte vlieg een mooie vis van tegen de drie pond te landen terwijl hij viste met Phillip.

Philip Comber van de Rabbit Island Lodge met twee zeer blije, jonge gasten en hun vangst.

Larry McCarthy van de Corrib View Lodge http://www.corribangling.com bericht over een wat rustigere week op de lodge. Hij was drie dagen op het water met David Kidd, die op bezoek was vanuit de UK; hij wist acht forellen te landen in die periode met schietmot-imitaties, de grootste vis was ruim twee pond zwaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.