Home hengelsport nieuws Heb je je 2023 Salmon and Seatrout logbook teruggestuurd?

Heb je je 2023 Salmon and Seatrout logbook teruggestuurd?

69
0

Inland Fisheries Ireland (IFI) herinnert sportvissers, die tijdens het seizoen 2023  in Ierland op zalm en zeeforel hebben gevist, eraan hun logboeken en ongebruikte merktekens in te leveren.

In het kader van het Wild Salmon and Sea Trout Tagging Scheme kunnen sportvissers deze op drie manieren inleveren:
1. Met behulp van de voorgefrankeerde retourenvelop die bij de aankoop van de vergunning werd meegeleverd (voorkeursoptie).
2. Het logboek en ongebruikte merktekens opsturen naar het adres van het IFI-kantoor dat op de vergunning of het logboek staat.
3. Logboek- en vergunningsdocumenten scannen en e-mailen naar salmonlogbookreturn@fisheriesireland.ie (scan alle kanten van de documenten, inclusief vervolgpagina’s, om ervoor te zorgen dat de vergunningsnamen en -nummers correct kunnen worden gekoppeld aan het logboek).

De resultaten hiervan leveren vitale informatie op over de status en het beheer van de wilde Atlantische zalm- en zeeforelbestanden in de toekomst.

Herinnering

In overeenstemming met het merkprogramma voor wilde zalm en zeeforel zijn sportvissers in Ierland wettelijk verplicht om hun ingevulde logboek (met daarin hun vis- en vangstgegevens) en alle ongebruikte merktekens binnen zeven dagen na het verlopen van de vergunning en niet later dan 19 oktober in te leveren of op te sturen naar het kantoor van Inland Fisheries Ireland.

In het kader van de regeling moet een sportvisser een geldig merkteken bevestigen aan een gevangen zalm (ongeacht de grootte) of zeeforel (groter dan 40 cm) die niet teruggezet wordt en wel onmiddellijk na het landen van de vis.  Hij of zij moet de details van de vangst en/of het gebruikte merkteken in zijn logboek noteren.

Heb je vragen?

Stuur een e-mail naar salmonlogbookreturn@fisheriesireland.ie en we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.