Home hengelsport nieuws zee Heropening na Covid: The Helm, Westport

Heropening na Covid: The Helm, Westport

765
0

 

The Helm, Westport
Het volgende bedrijf dat we onder de loep nemen is The Helm, een bar, restaurant en B&B dat te vinden is aan de Quay in Westport, County Mayo. Het bedrijf is in eigendom en wordt gerund door Vinny Keogh en zijn gezin, het bedrijf beschikt ook over een chartervisboot, de White Seahorse, waarbij Clew Bay beschutting biedt plus wellicht de beste zeevisserij in Mayo, misschien wel van heel Ierland!

 

Nadat alles gesloten was tijdens de corona-lockdown, is Vinny nu weer actief op alle fronten, waarbij alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen worden om zijn medewerkers en klanten te beschermen. De boot ligt sinds mei weer in het water. Hoewel de reserveringen beperkt werden tot lokale mensen vanwege de restricties op het reizen, waren Vinny en zijn nieuwe schipper Jim Nolan erg blij om zoveel nieuwe mensen uit de omgeving aan boord te zien.

 

Vinny Keogh.

 

Gezinsuitstapjes

“De tochten met de boot gaan uitstekend sinds we deze weer opgestart hebben, met name de kortere trips. We zijn verbaasd dat zovele plaatselijke gezinnen en groepen niet eerder het genot van een paar uurtjes op de baai beleefd hebben. Vanwege de lockdown en de verveling die toesloeg, gingen veel mensen voor de eerste keer mee aan boord, het merendeel daarvan heeft al weer een nieuwe trip geboekt voor de komende tijd. Nu dat de afstanden, die gereisd mogen worden, groter worden, kregen we nu reserveringen uit geheel Mayo en zelfs weer uit heel Ierland”, zegt Vinny.

 

Recente Trip

De White Seahorse is uitgerust met een nieuwe propeller en kan nu verder en sneller varen tijdens een dag vissen, waardoor enkele van de beste stekken voor het zeevissen in Mayo binnen handbereik liggen. Tijdens een van de recente trips hadden Vinny en Jim een groep uit Westport en Achill aan boord, waarbij ze nabij de Bill Rocks een uitstekende sport beleefden. De groep bestond uit Denis Gallagher, Padraic Kittrick, Paul Melia, Sean Kernon en Eric Houalet. De foto’s zijn gemaakt door John O’Connor, een bekende fotograaf die eveneens aan boord was.

 

Een mooie pollak.

 

Vinny: “Het vissen was uitstekend, er werden zeven verschillende vissoorten geland. Jim moest de boot steeds verleggen omdat we steeds in scholen pollak en makreel terecht kwamen en de groep ook graag andere vissoorten wilde vangen.”

 

Nog een prachtige pollak.

 

Prachtige sport is er te beleven dicht bij de Bills Rocks.

 

Reserveringen

Om een boeking te maken voor de beste zeevisserij in Mayo, accommodatie of het dineren bij The Helm, neem je contact op met Vinny of Shane op het nummer +353 (0)98 – 263 98, e-mail info@thehelm.ie of bekijk de website onder www.thehelm.ie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.