Home hengelsport nieuws Het weer verbetert voor charterbootvissers voor de kust van Clare

Het weer verbetert voor charterbootvissers voor de kust van Clare

650
0

Charterbootschippers Sean Maguire en Luke Aston zijn weer de zee op geweest in de afgelopen dagen.

Zondag was een fantastische dag op zee, zonder wind en met veel zonneschijn. Maar de sportvissers aan boord van de Clare Dragoon vonden de visserij verre van eenvoudig. Er was veel horsmakreel aanwezig, met ook exemplaren in specimen formaat wanneer je daar prijs op stelde. Ook was er genoeg makreel aanwezig wanneer je de horsmakreel kon ontwijken. Andere vissoorten, met name kabeljauwachtigen, waren moeilijker te vangen; wel kwamen er een aantal fraaie pollakken aan boord.

De vissers aan boord van de Lady Gwen II beleefden een vergelijkbare dag op zee op de zondag. Een langzame drift gaf ze de mogelijkheid om wijting, pollak en lipvis van een mooi formaat te haken. Ze verzamelden ook redelijk wat makreel, maar het kostte wel wat moeite, net als bij de sportvissers aan boord van de Clare Dragoon.

Afgelopen week was haai het doel van een aantal nieuwkomers aan boord van de Lady Gwen II. Woensdag de 26ste was wederom een schitterende dag op zee en de mannen entertainden Sean met hun indrukwekkende zangkwaliteiten.

In ons andere nieuwsbericht rondom het vissen in Clare berichten we over de eerste tonijn voor de Clare Dragoon van dit seizoen die afgelopen week geland werd. Je kunt het rapport hier lezen.

Blauwvintonijn voor de Clare Dragoon.

Ga vissen…

Clare Dragoon

De Clare Dragoon is een LOCHIN 366 die aangedreven wordt door een 650 pk motor. Luke Aston is de schipper en de boot vaart vanuit Carrigaholt, County Clare.

Hij heeft verschillende aanbiedingen staan op zijn website www.fishandstay.com en wanneer iemand interesse heeft om een trip samen te stellen, neem dan s.v.p. contact op. Luke twittert ook vanaf de boot onder @fishandstay en probeert ook zijn Facebookpagina www.facebook.com/CarrigaholtSeaAngling actueel te houden. Neem contact op met Luke om zo ongeveer de beste zeevisserij te beleven die Ierland te bieden heeft.
Telefoon: +353 (0)65 – 9058 209 of +353 (0)87 – 6367 544
Email: lukeaston@eircom.net Website: www.fishandstay.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.