Dan O’Donovan stuurde een verslag van de recente meivliegviswedstrijd van Cong Anglers.

Hartelijk dank aan de 43 vissers die op zondag 28 mei deelnamen aan onze jaarlijkse meivliegviswedstrijd en ook aan de vele kampeerders die aanwezig waren bij de weging. Het weer was verschrikkelijk – om te vissen! – felle zon met veel schittering op het water.
De ster van de dag was Paul Ramsey, die twee prachtige forellen had met een gewicht van circa zeven pond en de eerste prijs en de Jim Costello Cup in ontvangst nam. Er waren slechts vier andere vissers met vis, elk één forel – en het gebrek aan verhalen over pech toont aan hoe moeilijk de dag was:


2de – Hubert Halligan, 870 gram
3de – Jonathan O’Grady, 730 gram
4de – Philip Comber, 618 gram
5de – Chris Lynch, 590 gram

Paul Ramsey krijgt de Jim Costello Cup overhandigd door Dan O’Donovan en clubvoorzitter Stephen Lydon.

Er werd een kleine uitreiking gedaan aan senior clubleden John Joe Mullen en Mary Gibbons die allebei een belangrijke verjaardag te vieren hebben. Het was geweldig om beiden te zien vissen, in Mary’s boot hadden we drie generaties aan het vissen omdat ze werd vergezeld door haar zoon Richard en kleinzoon Jack.

Een blije Jack Gibbons tilt de jeugd trofee op, met vader Richard en club voorzitter Stephen Lydon.

Wij van Cong & District Anglers Association zijn allemaal erg trots op onze clubfaciliteit aan de Roach Pond. Het terrein werd eind jaren 1980 aangekocht en in de loop van een paar jaar verder ontwikkeld. In 2022 werd de oude houten jachthaven vervangen door een nieuwe betonnen kade, mede dankzij een genereuze NSAD Grant van Inland Fisheries Ireland. Bij de weigh-in van gisteren werd een plaquette onthuld ter nagedachtenis aan wijlen Frank Lydon, die de inspiratie en drijvende kracht achter de oorspronkelijke ontwikkeling was. Zonder Frank was er geen faciliteit geweest, dus het werd tijd dat de club zijn bijdrage eert.
Nogmaals bedankt aan iedereen die heeft gevist en gelukwensen aan alle winnaars.

De uitgebreide familie Lydon bij de onthulling van de plaquette opgedragen aan wijlen Frank Lydon.

De week daarop hield de club haar jeugdvisdag: Wat een geweldige dag – prachtig weer, lekker eten en veel enthousiasme onder de 24 jongeren die kwamen vissen. We waren met vijftien boten en hoewel het geen visweer was, was het wel gezellig en iedereen genoot van de fry-up op Inchagoill. Er werd niet veel vis gevangen, maar Kyle Naughton, in de boot van Mark Gibbons, had al snel na het begin van de ochtend de jackpot toen hij een geweldige forel van 3824 gram wist te haken en landen. Op de tweede plaats eindigde Oscar Gibbons met een mooie forel van 814 gram, gevangen vanuit de boot van zijn vader Richard.

Kyle Naughton met zijn geweldige forel!

Vandaag was het voor veel jongens en meisjes de allereerste keer dat ze gingen vissen, en uit gesprekken met een aantal van hen weet ik dat ze het geweldig vonden. En je zou niet zoveel ‘pech’ en ‘bijna’ verhalen hebben gehoord op de World Cup zelf. Ondanks al het plezier tijdens de fry-up, was het mooiste compliment dat ik hoorde toen een paar jonge jongens tegen me zeiden dat ze weer in de boten wilden stappen en weer op het water wilden gaan vissen!

Wat een herinneringen!

Namens alle jonge vissers die vandaag hebben gevist, wil ik Stephen Lydon, Mark Gibbons en Philip Comber hartelijk bedanken dat ze ervoor hebben gezorgd dat iedereen goed werd gevoed en van water werd voorzien. Een speciaal bedankje aan Thomas Ryan voor het eten dat hij heeft gesponsord en bereid, al onze andere sponsors en ik moet me alvast verontschuldigen omdat ik zeker iemand zal vergeten: Philip Comber, Stephen Lydon, Richard Gibbons, Paul Dignam, Declan Gibbons, Philip Monaghan, Billy Burke van Outdoor Pursuits, Anne Kyne. Dankzij jullie gulheid kreeg elke visser een prijs.

En een barbecue om iedereen tevreden te houden!

Een punt drong zich vandaag heel sterk aan me op toen ik met mensen praatte… Sommige kinderen willen heel graag vissen, maar hebben geen vissende ouder om ze mee te nemen. We kunnen en moeten meer voor hen doen.

– Dan O’Donovan

Ferox

Elders heeft visgids Tomi Kurman weer gericht op ferox gevist en met succes! Gasten Alia en Cole kwamen helemaal uit Colorado om de beroemde Ierse Ferox te zien.
– Je weet dat je iets goed doet als het vissen op Lough Corrib en Ferox de laatste stop is van hun Europese reis, na een bezoek aan Londen, Edinburgh en Dublin. Deze perfect geconditioneerde vis van 73,5 cm kwam tevoorschijn net nadat twee van zijn maatjes hadden besloten niet te poseren voor de camera…

Heel wat gasten hebben onlangs hun eerste ferox kunnen landen – bekijk de selectie foto’s hieronder!

 

Ga vissen

De Cong and District Anglers Association is een hengelsportvereniging met uitstekende faciliteiten voor het aanmeren van boten op Lough Corrib. Ze organiseren regelmatig wedstrijden en uitstapjes en bieden een uitstekend geprijsd lidmaatschap en ligplaatsen voor boten tijdens het seizoen. Neem contact op met een bestuurslid hierboven voor informatie, of bekijk hun Facebook-pagina hier.

Tomi Guided Fishing
Wanneer je een trip met
Tomi Kurman wilt boeken, bel hem dan op +353 (0)85 – 7318 541 of bekijk zijn Facebookpagina hier: Tomi Guided Fishing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.