David Norman van West Cork Bass rapporteert…

Het lukte me om er even snel tussenuit te knijpen, om zo een ongewoon seizoen 2022 af te sluiten, met soms geweldige vangsten. Bij deze gelegenheid leken de vissen net zo lang te hebben gewacht om te eten als ik had gewacht om op ze te vissen, te oordelen naar de actie die snel en heftig was met enkele monsterpolakken uit West Cork.

December pollak op de vlieg.

Een vis zat qua gewicht ruim in de dubbele cijfers, de vissen volgden mijn kunstaas en vliegen vanuit het diepe en vielen dicht onder mijn kajak aan in het kristalheldere water, ondanks een kille wind en nogal ruwe omstandigheden.

…dalende watertemperaturen en kortere daglichturen, dus ervaring is vereist en alles moet goed gepland zijn met alle uitrusting in een perfecte staat, de juiste kleding is ook van vitaal belang…

De gevolgen van een ongeluk zijn in deze tijd van het jaar veel groter bij het kajakvissen met koudere lucht, dalende watertemperaturen en kortere daglichturen, dus ervaring is vereist en alles moet goed worden gepland, met alle uitrusting in een perfecte staat, de juiste kleding is ook van vitaal belang en een plan b, c & d moet van tevoren worden uitgedacht in geval van moeilijkheden.

Kan niet wachten om het in 2023 weer te doen!!!

Ga vissen…

Sea angling from Clonakilty to Glandore Harbour

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.