Home hengelsport nieuws Hoogste eer voor Lough Ree Lanesborough hengelsportcoach

Hoogste eer voor Lough Ree Lanesborough hengelsportcoach

21
0
Philip in actie in een van zijn vele rollen.

De Federation of Irish Sport heeft de ontvangers van de 2023 Vrijwilligers in Sport Awards bekendgemaakt, met de trotse steun van het Nationale Netwerk van 29 Locale Sport Partnerships.

De awards vieren de bijdrage van lokale sportvrijwilligers in het hele land in 2023 en de Lough Ree Lanesborough Angling Hub is verheugd te kunnen bevestigen dat hun eigen Philip Gordon de winnaar is van County Roscommon – gefeliciteerd Philip!

Philip is al meer dan 30 jaar hengelsportcoach in Ballyleague, Lanesborough en Athlone – en deze prijs is een erkenning van zijn uitstekende bijdrage aan de sport – vooral op het gebied van jeugdcoaching.

Inland Fisheries Ireland is er trots op dat het door de jaren heen nieuwkomer coaching evenementen heeft gesponsord die werden georganiseerd door Philip en de Lough Ree hub. Zonder de vrijwilligers, zoals Philip, die zich onvermoeibaar inzetten om jeugdcoaching en nieuwkomer evenementen in het hele land te promoten (om nog maar te zwijgen van open dagen, wedstrijden, festivals, nationale teams, clubevenementen en al het andere) zou de Ierse sportvisserij er vandaag de dag veel slechter voorstaan.

Ondersteund door het nationale netwerk van 29 lokale sportpartnerschappen zullen deze toegewijde vrijwilligers gevierd worden tijdens een nationale prijsuitreiking in Dublin op donderdag 29 februari 2024. De speciale gastspreker is minister Thomas Byrne, staatsminister van Sport en Lichamelijke Opvoeding, wat getuigt van de betrokkenheid op regeringsniveau bij het ondersteunen en erkennen van de vitale rol van vrijwilligers bij het bevorderen van sportparticipatie en gemeenschapsontwikkeling.

Met een recordaantal inzendingen zijn er voor de 2023 Volunteers in Sport Awards meer dan 50 verschillende sportdisciplines genomineerd. Dit benadrukt de wijdverbreide impact van vrijwilligerswerk, variërend van massasporten tot nieuwe en opkomende sporten. De 32 provincieprijzen worden uitgereikt en eren uitmuntende vrijwilligers uit alle hoeken van het land die blijk hebben gegeven van inzet en toewijding, een rolmodel zijn in hun gemeenschap en anderen inspireren om zich in te zetten voor vrijwilligerswerk in de sport.

Het economische belang van sportvrijwilligerswerk kan niet genoeg worden benadrukt: de waarde van sportvrijwilligerswerk voor de Ierse economie wordt geschat op 1,5 miljard euro per jaar. Dit cijfer onderstreept de enorme sociale en economische voordelen die voortkomen uit de onschatbare bijdragen van vrijwilligers in het Ierse sportlandschap.

Naast de erkenning van de county-individuen zal er ook worden geanticipeerd op de toekenning van de Outstanding Volunteer Award aan één uitzonderlijke persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.