Home hengelsport nieuws Inland Fisheries Ireland lanceert online ‘Ga Vissen’ programma

Inland Fisheries Ireland lanceert online ‘Ga Vissen’ programma

842
0

Het Inland Fisheries Ireland Education and Outreach team werkt samen met Foróige om de jeugd aan het vissen te krijgen in het ‘Go Fishing/Ga Vissen’ programma. Vanwege de beperkingen rondom Covid 19 die nu van toepassing zijn in Ierland, is het programma omgewerkt naar een leerervaring die bestaat uit een online cursus gedurende vier weken en een plaatselijke vistrip voor de vijfde sessie, waarmee het programma afgesloten wordt. Sinds juli zijn er in heel Ierland met een aantal Foróige groepen pilotprogramma’s opgestart door IFI’s Education and Outreach team.

Op donderdag de 27ste augustus bracht IFI een groepje jonge mensen, van een Foróige groep met Donegal als basis, voor een middag kustvissen naar het Buncrana strand in Donegal, dit als onderdeel van hun vijfde sessie van het programma waarbij er daadwerkelijk gevist wordt. De deelnemers leerden hoe een strandhengel opgebouwd wordt, hoe een onderlijn bevestigd wordt met behulp van een Clinch-knoop, hoe de haak beaasd kan worden met makreel, zager of zeepier en hoe daarbij aaselastiek gebruikt kan worden. Het weer was optimaal voor het vissen en de deelnemers vingen meerdere hondshaaien van een mooi formaat. Tegen het einde van de sessie kregen de deelnemers elk een ‘Go Fishing’ goodie bag en certificaten dat ze de Foróige/IFI ‘Go Fishing’ cursus met succes afgesloten hadden.

Lorraine O’Donnell, Education and Outreach Officer bij Inland Fisheries Ireland, zei: “We zijn bijzonder blij dat we nu een online cursus aan kunnen bieden als onderdeel van het ‘Go Fishing’ initiatief. De mogelijkheid om de cursus online aan te bieden, maakt dat het programma toegankelijk is in de huidige tijd en het betekent eveneens dat we het programma aan kunnen bieden aan groepen zoals Foróige. We nodigen jeugdgroepen in Ierland, die interesse hebben om deel te nemen aan de nieuwe online cursus, om s.v.p. een e-mail te sturen naar Outreach@fisheriesireland.ie, zodat ze meer informatie hierover kunnen ontvangen.”

Orla Taylor, jongerenwerker bij Foróige zei: “Inland Fisheries presenteerde de sessies op een aantrekkelijke en goed georganiseerde manier, waarbij er ook verhalen rondom vangsten en bijzondere ervaringen gedeeld werden. Hierdoor werd het levensecht voor de jeugd. De groep genoot van de ervaring en keek er naar uit om vaker te gaan vissen.”

Het vier weken durende online programma is ontworpen voor de jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar oud. Het aantal mensen dat deel kan nemen aan de vistrip is altijd in overeenstemming met de geldende gezondheidsadviezen en restricties, aan de online cursus kan door 20 mensen tegelijk deelgenomen worden. Vanwege de huidige situatie zullen alle komende vistrips plaats gaan vinden in 2021. Deelnemers leren over Inland Fisheries Ireland, over de positieve gevolgen van het sportvissen, de biodiversiteit van de waterwegen, hoe je een steward kunt worden voor de waterwegen en het milieu en de basis van het sportvissen. Na het afronden van het online programma gaan de deelnemers in de omgeving vissen en ontvangen ze een certificaat als bewijs dat ze deelgenomen hebben en een ‘Go Fishing’ goodie bag.”

Voor meer informatie over het programma en wanneer je in Ierland een geïnteresseerde groep wilt registreren, stuur dan s.v.p. een e-mail naar Outreach@fisheriesireland.ie, hierna neemt een plaatselijke IFI Education and Outreach coördinator contact op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.