Dankzij de hittegolf waar Ierland op dit moment onder te lijden heeft, is het vliegvissen op zalm en forel vrijwel tot stilstand gekomen, de watertemperaturen benaderen nu de voor salmoniden kritische waarden en de regenrivieren zijn nu vrijwel verdwenen als gevolg van de droge omstandigheden.

Echter, dit is wel het moment om nieuwe horizonten te verkennen en dus probeerden we eens iets compleet anders…

Vliegvissen op doornhaai.
Vliegvissen op doornhaai.

Met de hulp van onze vriend Donal, schipper van de ‘Leah’, zijn we uitgevaren op de Killala Bay om te proberen doornhaai op de vlieg te vangen! Donal had al eerder gesproken over de mogelijkheid om doornhaai met de vliegenhengel te vangen, dit omdat hij ze ook al met een verenpaternoster gevangen had. En jawel, zoals voorspeld bleek het mogelijk om de vissen praktisch tot in het wateroppervlak te lokken en we waren zo in staat om ze gericht aan te werpen. Op sommige momenten kregen we zelfs aanbeten wanneer we de streamer gewoon aan het binnen strippen waren.

Doornhaai op de vlieg voor Chrissie.
Doornhaai op de vlieg voor Chrissie.

Met hun krachtige runs testen deze vissen (alle tussen de acht en veertien pond zwaar) de slipsystemen van onze reels en boden zo een uitstekende actie aan de vliegenhengel. De vissen vechten dan wel niet zoals blauwe haai, maar ze vormen toch een uitstekend alternatief voor avontuurlijke vliegvissers langs de Ierse kust. We zijn er zelf niet zeker van, maar volgens Donal waren dit waarschijnlijk de eerste doornhaaien die in Ierse wateren met de vlieg gevangen zijn.

Markus met een doornhaai.
Markus met een doornhaai.

We willen graag Donal Kennedy bedanken voor zijn uitzonderlijke ervaring. Zonder zijn uitstekende lokale kennis was dit avontuur niet mogelijk geweest! Maar laten we nu maar hopen op wat regen binnenkort…

Vliegvissen op doornhaai.
Vliegvissen op doornhaai.

Ga vissen…

Voor het boeken van een dag vissen in Killala Bay kun je contact op nemen met Donal Kennedy op het telefoonnummer +353 (0)86 – 8174 509, of bezoek de website www.dkennedyangling.net.

Kennedy Angling is een familiebedrijf waarbij het gaat om hengelsportcharters vanuit Enniscrone, County Sligo en vanuit Killala, County Mayo. Trips met de Leah bieden een fantastische sportvisserijbeleving, vanaf een volledige dag haaienvissen tot en met een korte makreeltrip. Naast dat we de serieuze sportvisser een prima visdag kunnen bezorgen, bieden we ook andere diensten aan zoals familie-uitspajes, pleziertochten en het observeren van dolfijnen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.