Gary Jennings stuurde een geweldig verslag van een vistrip in West-Cork in het weekend.

Mijn zoon Jack (17) was dit weekend op bezoek bij zijn grootouders in West-Cork. We gingen op de boot van zijn grootvader John voor het eerste visweekend van de zomer.

Jack had zijn eigen reel en gebruikte een ‘Frankenstein’ hengel. Bestaande uit een topdeel van een Shakespeare Omni Boat hengel 20/30lb klasse, ter waarde van € 25, een Penn molenhouder voor een strandhengel en een onderste deel van een oude boothengel, met een houten plug door de reelhouder! De werpmolen was een Okuma Ceymar CXT55 geladen met 38lb Berkley Whiplash gevlochten lijn en een 200lb onderlijn geknoopt aan een enkele 8/0 Mustad 3407 gesmede O’Shaughnessy haak.

Zeepaling.

De ochtend begon met ruim veertig makrelen voor 9.00 uur. Voor tienen lag de boot al voor anker. Gevolgd door zes uur fantastisch vissen. Met ruim twintig kathaaien van meer dan dertien pond, 2x leng, 3x conger, hondshaai, grote pollak met gewichten tot in de dubbele cijfers en een rog die losschoot.

Goed gevoede pollak.

Maar uiteindelijk om 16:00 uur haakte Jack een vleet. Alle andere lijnen werden binnen gedraaid om Jack de beste kans te geven om de vis te drillen. Na meer dan 30 minuten en na vier keer de vis bij de boot te hebben gehad, lukte het ons om de vis bij de vijfde poging voorzichtig aan boord te brengen.

Jacks eerste vleet, wat een vangst!

We schatten het gewicht van de vis op ongeveer 135 pond. Een gezond vrouwtje in prachtige conditie. Na een snelle foto en meting keerde ze terug naar de diepte.

Goed gedaan Jack! Ga zo door met vissen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.