Vrijwilligers van de Killinarden Angling Initiative namen de nieuwste groep jeugdige sportvissers mee naar Lough Ramor, County Cavan, gedurende het weekend. Het was de afsluiting van een grote hoeveelheid winterse activiteiten waarbij de jeugd deelnam aan workshops op het gebied van hengelsportmateriaal, tactieken, vismethoden, knopen en werptechnieken. De vangsten bewezen de waarde van deze voorbereidingen en van de ervaring van de leraren en coaches.

Toen de temperatuur wat omhoog ging werden er mooie vissen gevangen.
Toen de temperatuur wat omhoog ging werden er mooie vissen gevangen.

Met een goede opkomst aan jongeren arriveerden we op een ijskoude visplek. De visserij begon langzaam maar toen het warmer werd begon de vis te azen.

Iedereen wist vis te vangen tijdens deze trip naar Lough Ramor en daaronder waren prachtige voorns en hybriden; op de goedbezochte KAI Facebook page staan een groot aantal foto’s. De Vangst van de Week gaat naar Adam voor de vangst van een schitterende baars van tegen de twee pond zwaar.

Adam wint de Vangst van de Week met een bijna twee pond zware baars.
Adam wint de Vangst van de Week met een bijna twee pond zware baars.

Petje af voor de jeugd, coaches, vrijwilligers, ouders en sponsors die activiteiten zoals deze mogelijk maken.

Ga vissen…

Killinarden Angling Initiative

De KAI werd opgericht in maart 2014 in Killinarden, Tallaght. De belangrijkste doelstellingen zijn het promoten, ontwikkelen en verbeteren van de sportvisserij in Killinarden en het westen van het gebied rond Tallaght; de organisatie is aangesloten bij de National Coarse Fishing Federation Ireland. In de zomermaanden wordt veel tijd gestoken in het leren vissen van de jeugd langs de waterkant. Het initiatief is ook een katalysator geweest voor het opzetten van een hengelsportvereniging voor kinderen en ouderen in Killinarden waarmee de jeugd een hobby heeft geleerd waar ze hun hele leven plezier van hebben.

KAI organiseert het gehele jaar door viswedstrijden voor de jeugd en tal van andere activiteiten, waarmee de belangstelling voor de hengelsport jaar na jaar groeit. Je kunt over deze activiteiten contact opnemen met Pat op +353 (0)85- 1192 724 of met Stephen +353 (0)85 – 2131 096.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.