De Killybegs Mariners SAC hield dit weekend een clubwedstrijd vanaf het strand waarbij zeventien zeevissers streden om de Joe De Burca Cup in de wacht te slepen. De temperaturen waren zacht voor de tijd van het jaar en de vissers stelden zich op op het strand met de wind in de rug en een goede branding voor de boeg.


De botten en tarbotten kwamen snel aan land, inclusief een paar dubbele vangsten, waarbij sommige tarbotten de lengte van 30 cm overschreden.

En bij de eindtelling was het Daragh McGuinness die de trofee opeiste met vier tarbotten en drie botten, goed voor 269 punten. Cara Boyle werd tweede met 193 punten, terwijl John Cunningaham de prijs voor de grootste bot won met een bot van 39 cm.


De Mariners publiceerden ook hun recordlijst voor 2023, waarin 27 nieuwe records werden gevestigd voor verschillende soorten, waarmee de lat steeds hoger komt te liggen voor de recordjagers van volgend jaar.

De volgende activiteit van de Mariners is hun jaarlijkse liefdadigheidsevenement op 28 december op Rossnowlagh Beach. Dit jaar zamelen ze geld in voor de kankerbusservice van Donegal naar Galway die wordt gerund door de liefdadigheidsinstelling Good & New en ook voor het RNLI Bundoran Lifeboat Station.

Wanneer je een donatie wilt doen aan het fonds, gebruik dan de PayPal-link hieronder en gebruik de optie ‘vrienden en familie’:

https://paypal.me/charitycomp?country.x=IE&locale.x=en_US

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.