Thomas Coyle pakte het sportvissen op als hobby bij het begin van de lockdowns, inmiddels weet hij dat het een hobby voor het leven zal blijken te zijnā€¦

Bij elke kans die ik krijg, pak ik mijn hengels en ga ik vissen. Op een bewolkte en droge middag afgelopen weekend ging ik opnieuw naar het water. Het was uitzonderlijk stil met geen andere sportvissers binnen het blikveld, alleen de reigers joegen op kleine vis langs de oevers van het kanaal. Het vissen leverde weinig op totdat ik verkaste naar een andere plek. Daar duurde het niet lang voordat ik de eerste vis van de dag haakte. Het was een snoekje van twee tot drie pond in gewicht.

Thomas Coyle met zijn snoek uit het Grand Canal.

Een minuut of drie na de eerste vis wist ik een tweede vis te haken (de snoek op de foto), ook deze werd gevangen met een kleine blankvoorn die als dode aasvis gevist werd onder een dobber. Beide snoeken werden veilig teruggezet.

Voordat ik huiswaarts keerde merkte ik dat de dobber nog eens onder water verdween. Ik pakte de hengel op, maar het lukte me niet om de haak met succes te zetten. Wel kreeg ik nog de snoek in het oog die ik zojuist gemist had!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.