Home hengelsport nieuws zalm Lage waterstanden maken het vissen op de Moy niet eenvoudig

Lage waterstanden maken het vissen op de Moy niet eenvoudig

716
0
James Cosgrove uit Cloghans zet een mooie zalm terug op de River Deel.

Declan Cooke bericht.

De Moy-fishery beats in Ballina zijn gesloten gebleven voor het sportvissen tijdens de Covid-19 crisis, maar deze zullen op 8 juni met restricties heropend gaan worden. Sportvissers die wonen binnen een radius van 20 kilometer vanaf Ballina, zullen in staat gesteld worden om de fameuze beats (Ridge Pool, Cathedral Beat etc.) te boeken en te bevissen, waarbij social distancing en voorschriften voor het reizen strikt nageleefd moeten worden.

Zoals te verwachten liggen de vangstresultaten voor de Moy voor dit jaar ver achter op de resultaten die normaal gesproken verwacht mogen worden. De club- en privé-wateren proberen hun visserij inmiddels weer op te starten, de grilse-run van dit jaar is nog niet in de rivier opgedoken. De langdurige droogte van de lente en het begin van de zomer heeft haar tol geëist voor het zalmvissen, het uitzonderlijke lage peil van het water beperkt zowel de run aan vissen die de rivier op willen trekken als de trek naar zee van de smolts. In de afgelopen week zijn er maar drie vissen gemeld op de East Mayo Anglers’ fishery. Deze beat levert meestal de beste visserij op van de Moy tegen het eind van de lente en het begin van de zomer, maar de omstandigheden zijn verre van ideaal voor de visserij op zalm omdat we zitten te smachten om regen.

Een stukje stroomopwaarts van de Moy Fishery ligt het water van de Ballina Anglers Association. Tijdens deze droogteperiode is de beste visserij op zalm meestal geconcentreerd in de onderste gedeelten van dit water. Nu dat de beats die onder invloed staan van de getijden nog gesloten zijn, biedt het water van de Ballina Association schijnbaar de beste vooruitzichten voor lokale zalmvissers. Van deze beat zijn in de afgelopen week de vangsten gemeld van negen vissen. Deze grilse waren stuk voor stuk in de gewichtsrange van 2,5 tot 4,5 pond.

Er is ook een klein aantal zalmen gemeld van Lough Conn en van het onderste gedeelte van de River Deel.

Hoe staat het met de rivier? Check de Ridge Pool webcam.

Kijk voor meer informatie over de River Moy en haar fisheries, inclusief prijzen en kaarten, op: – https://www.fishinginireland.info/salmon/northwest/river_moy_system.htm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.