Stefan Martin van de Killybegs Mariners SAC stuurde dit bericht…

6 februari: Er geldt nog een limiet van vijf kilometer, maar je kunt een goede visserij beleven vanaf de lokale pieren. Een mooie mix aan vissoorten voor de Mariners ploeg, de hengeltoppen gaven regelmatig aanbeten door en ze wisten zeven soorten te landen waaronder koolvis, pollak, schar, bot, dwergbolk, makreel en haring. De grote hoeveelheden haring en kleine makreel in de ondieptes van de baai leveren nu een flinke buit op voor de meeuwen en de boten.

13 februari: Een mooi mengsel aan vissoorten voor Johnny die een stek in de haven beviste en volop vis vond in het koude weer. De binnenkant van de baai wordt tot paaigebied voor de haring en dit trekt grote aantallen andere vissoorten aan, vissen die hier eveneens gaan paaien maar ook op jacht zijn naar prooi. Behalve haring en koolvis, die haakte hij met jigs en ander kunstaas, leverde het vissen met natuurlijk aas ook schar, dwergbolk, gul, hondshaai, wijting en conger op.

Stefan Martin
Killybegs mariners SAC

Facebook: www.facebook.com/mariner.sac

Ga vissen…

Mariners zeevisclub, Killybegs, County Donegal. De club runt kust- en bootcompetities en vistrips door geheel Ierland, aldus doen ze waar ze het meest van genieten. Je kunt contact met ze opnemen via www.facebook.com/mariner.sac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.