Mick Flanagan bericht over het snoekvissen in de Midlands…

ENNELL NIEUWS

Afgelopen zondagorganiseerde de Lough Ennell Trout Preservation Association hun jaarlijksesnoekviscompetitie. De wedstrijd wordt gesponsord door mijn oude vismaat ConHope, John Dooner wist de wedstrijd te winnen met een snoek van ruim zes pond zwaar.Vanwege het lage waterpeil van Whitebridge Bay worden mensen met boten aldaargevraagd om deze uit het water te halen.

ED EN MANTAS

Regelmatige bezoekers van de wateren in de Midlands, Edvinas Clinga en zijn maat Mantas Martinauskas, waren afgelopen weekend terug in Mullingar om op snoek te vissen. Nu dat ze al weer een aantal jaren in Ierland wonen en werken, zijn deze maten uit Litouwen grote liefhebbers van het vissen op snoek en ze hebben op Owel, Ennell, Lene en Derravaragh al mooie vangsten weten te realiseren.

Mantas

Tijdens deze trip visten de twee vooral met dood aas en met kunstaas, waarbij beide methoden succes opleverden. Het magische duo wist slechts vier snoeken te landen, maar meerdere van deze vissen waren in perfecte conditie en benaderden zeker de dubbele cijfers.

MICK EN DES

Des

Samen met Midland Pike Anglin Club-lid Des Howell uit Maynooth ging ik volgens afspraak een dag het water op nadat het forellenseizoen gesloten was. Des is elke weekend in de regio om op snoek en baars te vissen en hij is een topklasse sportvisser. Afgelopen zondag vingen we enkele vroege ‘Halloween Howlers’ en ik wist drie snoeken met gewichten tot ruim in de dubbele cijfers te landen, de zwaarste vissen waren vijftien tot zestien pond zwaar. Tijdens de mist in de morgen was er weinig actie, maar zodra dat de zon de msit verdreef, werden ook de snoeken actief. Des is een fanatieke visser met jerkbaits en hij heeft een fraaie collectie hiervan. De oude regel van helder weer, helder kunstaas bleek ook nu weer te kloppen.

Mick

Deze regel bleek ook op de grotere meren in de Midlands te werken, zo gauw de zon door de mist heen kwam hingen we zilverkleurige lepels aan de hengels waarmee we slepend visten.

MichaelFlanagan
MidlandAngling

Maak een reservering

Midlands Angling biedt een topklasse service als visgids waarbij vele van de beste wateren in de Midlands voor witvis, roofvis en forel bevist kunnen worden. Bezoekende vliegvissers hebben fraaie forellen weten te vangen terwijl ze gegidst werden door de Midland Angling Guides, snoekvissers kwamen vaak het water af met vangsten aan snoek met exemplaren tot boven de achttien pond. Tot de topwateren behoren Lough Ree, Ennell, Owel, Lene, Mount Dalton en Glore Lake, om er enkele te noemen.

Michael Flanagan
Midland Angling
Visgids voor snoek en forel.

Telefoon: +353 (0)44 – 9348 969 of +353 (0)87 – 2797 270
Fax: +353 (0)44 – 9342 781
Email: mick@midlandangling.com Website: www.midlandangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.