Mick Flanagan stuurde een rapport in over het sportvissen in het gebied van de Midlands in de afgelopen weken. Bedankt Mick!

KRAKER VAN HET ROYAL CANAL

Het Royal Canal in Mullingar leverde afgelopen week een van de beste snoeken op van de recente weken, dit toen de acht jaar oude Eoin Conway een snoek van 14,5 pond zwaar wist te vangen. Eoin uit Oak Lawns zal volgende week op zijn school St. Mary’s C.B.S. zeker het gesprek van de week zijn nu dat we een mooie foto van Eoin en zijn vangst hebben weten te bemachtigen. Richie Ward viste samen met Eoin en zijn vader Gerard, we willen hem hartelijk danken voor de superfoto.

Eoin Conway met zijn snoek van 14,5 pond zwaar van het Royal Canal, deze mooie vis levert Eoin de Vangst van de Week op.
Eoin Conway met zijn snoek van 14,5 pond zwaar van het Royal Canal, deze mooie vis levert Eoin de Vangst van de Week op.

NEWMAN WINT DE MURTAGH CUP

De populaire, plaatselijke mecanicien Bernie Newman uit Lyon Cross haalde het maximale uit een dag vissen op Derravaragh afgelopen zondag. De club hield hier de Murtagh Cup en de Kerstmis snoekcompetitie. Het was redelijk fris op het meer maar gelukkig bleef de regen op afstand tijdens de uren van de wedstrijd. Er werden slechts enkele kleine snoeken geland en Bernie Newman, die viste met zijn zoon Ciaran, werd de nummer 1. Ik was gelukkig met mijn tweede plek, mijn vismaat Frank McKeon eindigde op de derde plaats. Ook Ciaran Newman, Pat Finglus en de jonge Adam Meehan vielen in de prijzen. Wedstrijdkapitein Christy Hynes uit Killucan bedankte alle mensen die de Derravaragh competitie in 2017 ondersteund hadden en hij hoopte iedereen in 2018 terug te zien op het meer. Kieran Evans overhandigde Bernie Newman de Murtagh Cup.

PHILIP MOFFATT CUP

De Derravaragh Anglers visten de 24ste Philip Moffat Memorial Cup snoekwedstrijd op zondag 12 november op Derravaragh, er werd gevist van 11.00 tot 16.00 uur. Het was een heldere, droge dag maar soms wel wat frisjes wanneer je verder het meer op ging. Rond de middag ging de wind grotendeels liggen en werd het prima weer om trollend of werpend te vissen. Het vissen was niet eenvoudig, er werd slechts een handvol kleine snoeken geland. De plaatselijke sportvissers namen de hoogste plekken in de einduitslag in, met op de eerste plek voorzitter Liam Gilsenan uit Multyfarnham. Dit was de eerste keer dat Liam de cup wist te winnen, hij was net zo blij hiermee als zijn vismaat Christy Cox, ook uit Multyfarnham. Kevin Keogh uit dezelfde plaats eindigde op de tweede plek, Kevin viste met Pat Finglus uit Castlepollard en Eddie O’Donnell uit Mullingar. Pat Finglus eindigde op de derde plek deze dag. De prijsuitreiking vond plaats op Donore Shore en Tanya Breslin, dochter van de vroegere Philip, reikte de prijzen uit. Wedstrijdleider Christy Hynes bedankte iedereen die mee viste op deze dag en de leden van de Moffat-familie die weer in grote getale aanwezig waren bij de prijsuitreiking.

Liam Gilsenan, winnaar van de Moffat Cup 2017, krijgt de trofee overhandigd door Tanyway Breslin, dochter van Philip Moffat.
Liam Gilsenan, winnaar van de Moffat Cup 2017, krijgt de trofee overhandigd door Tanyway Breslin, dochter van Philip Moffat.
De deelnemers aan de Philip Moffat Memorial Cup met leden van de Moffat-familie.
De deelnemers aan de Philip Moffat Memorial Cup met leden van de Moffat-familie.

Michael Flanagan
Midland Angling

Maak een reservering

Midlands Angling biedt een topkwaliteit service als visgids waarbij een groot aantal van de topwateren in de Midlands voor witvis en forel bevist kunnen worden. Bezoekende vliegvissers hebben al prachtige forellen weten te landen terwijl ze gegidst werden door Midland Angling Guides, terwijl ook snoekvissers indrukwekkende vangsten hebben weten te realiseren, waarbij er vissen tot ruim achttien pond zwaar geland werden. Tot de topwateren behoren Lough Ree, Ennell, Owel, Lene, Mount Dalton en Glore Lake, om er enkele te noemen.

Michael Flanagan
Midland Angling
Visgids voor snoek en forel.

Telefoon: +353 (0)44 – 9348 969 of +353 (0)87 – 2797 270
Fax: +353 (0)44 – 9342 781
Email: mick@midlandangling.com Website: www.midlandangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.