Ferox forel

Lough Corrib heeft altijd bekend gestaan voor een goed bestand aan grote ferox forel. Goed gevuld met prooivis, biedt het lough veel voedsel voor deze op vis jagende forellen en ze groeien hier uit tot een indrukwekkend formaat. En wanneer er één man is die weet hoe dat je deze monsters kunt vangen, dan is dat visgids Tomi Kurman (www.facebook.com/tomi.guidedfishing), die ze de afgelopen jaren gericht bevist heeft. Hoewel hij geen boekingen aanneemt tot juni vanwege de restricties rondom Covid, heeft Tomi recentelijk wel met enkele vrienden van hem gevist en ze wisten daarbij enkele verbazingwekkend grote vissen te landen.

Bernard McMahon was een van de mensen die de vis van zijn leven wist te scoren, met een gigantische vis van 91 cm lang, met een geschat gewicht van ruim over de achttien pond. De unster stopte bij achttien pond, terwijl de vis nog steeds gedeeltelijk ondersteund werd!

De vis van zijn leven voor Bernard McMahon, een gigantische, 91 cm lange ferox forel.

Tomi en zijn partners in de boot praktiseren catch & release bij al de vissen die ze vangen en de vis verdween met kracht de diepte in na een snelle foto.

Catch-Photo-Release: de vis gaat veilig terug het water in.

Geen ‘weight watchers’ hier!

Tomi viste ook met zijn goede vriend Colin Rickard en deze Colin wist de meest vette forel te landen die de meeste van ons ooit zullen zien. Hoewel ‘slechts’ 85 cm lang, woog deze vis tussen de zestien en zeventien pond. Kijk eens naar de hand op de tweede foto voor de juiste verhoudingen!

Colin Rickard met zijne vette 85 cm ferox forel.

Wat een specimen!

#CPRSavesFish

Tijd voor het gezin

Elders heeft Robert Moloney recentelijk kunnen genieten van een mooie visserij met zijn gezin, waarbij er ‘duckflies’ en ‘olives’ op het menu van de forel stonden. Robert wist enkele fraaie forellen te landen, zoals te zien is op de foto’s. Hij is ook actief geweest in het introduceren van de volgende generatie in het sportvissen. Zoals zichtbaar is, is het lunchen in een hut op een van de eilanden het beste gedeelte van de dag!

Een verdiende onderbreking voor lunch van het vissen voor de volgende generatie van de Moloney clan.

Robert met een van zijn fraaie, recente vangsten.

Nog een goed doorvoede vis in de boot.

Het weer was niet erg van voordeel voor het vliegvissen in de afgelopen week, met een felle zonneschijn en oostenwind. De geringe weersveranderingen met wat meer buien leveren hopelijk een goede visserij op gedurende het bank holiday weekend. Met mei voor de deur, zullen er veel sportvissers zijn die uitkijken naar de belangrijke hatches van de meivlieg en we verwachten dan ook de nodige positieve berichten in de komende weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.