Evan McGovern viste afgelopen weekend met enkele vismaten vanuit de haven van Cork. Ze bevisten driftend een paar wrakken dicht onder de kust, dit met wisselende resultaten. Ze vingen goede aantallen leng, maar het waren geen grote vissen. Ze vingen ook mooie pollak, plus de nodige gullen en koolvissen met kunstaas. Enkele van de grotere exemplaren waren gullen tot bijna acht pond en koolvis tot ruim zes pond zwaar.

Er werden gullen tot ruim zeven pond zwaar geland.

 

Er werden ook enkele mooie koolvissen geland.

Toen de getijdenstroming af begon te nemen, stopten ze met hun drift en lieten een anker zakken naast een wrak. Opnieuw haakten ze mooie aantallen leng. De aasperiode viel helemaal weg toen de congers actief begonnen te azen. Er werden een stuk of tien zeepalingen naar boven gebracht, Evan had de grootste conger met een gewicht van 36 pond. Gemeten op een mat bleek de lengte 190 cm te zijn.

De grootste vis van de dag: een 190 cm lange conger met een gewicht van circa 36 pond.

Alles bij elkaar was het een schitterende dag op het water, waarbij er ook de nodige wilde dieren gespot werden. Ze kwamen zelfs enkele keren tonijn tegen op deze dag en verder was er veel activiteit van walvissen en dolfijnen. Stuk voor stuk onderdelen van de beloning voor de sportvisser die de moeite neemt om het water op te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.