Home hengelsport nieuws Mooie harder met de vlieg in de haven van Cork

Mooie harder met de vlieg in de haven van Cork

1120
0

Richie Ryan, de zeebaarsgids in de haven van Cork, was onderweg met de vliegenhengel op zondag. Vissend vanaf de kust bij zijn woonplaats Cobh richtte hij zich op harder. In de week ervoor had hij twee exemplaren weten te landen, maar hij was bijzonder blij met de ene vis die dit weekend opleverde.

Richie viste met een enkele imitatie van een broodvlok, met een beetverklikker op korte afstand om de aanbeet weer te geven. Heldere, rustige omstandigheden zijn noodzakelijk en wanneer alles volgens plan verloopt, is het een zeer opwindende visserij; net zo opwindend als het vliegvissen op zicht op bonefish op de flats of het vissen met droge vliegen op stijgende forellen.

Hoe dan ook, een harder pakte de vlieg, Richie zette de haak en de vis ging er als een speer vandoor. Na een snelle dril kwam de vis voor zijn voeten te liggen. De vis werd snel gefotografeerd en weer veilig teruggezet. Het was de grootste harder voor Richie tot op dat moment, met een geschat gewicht van tegen de zes pond.

Maak een reservering

Jouw visgids, commandant Richie Ryan (gepensioneerd) van de Ierse Marine, heeft een grote kennis opgebouwd, met name op het gebied van het vissen op zeebaars, in de laatste 30 jaar. De ‘Sea Hawk’ is de eerste boot in Ierland die ook een licentie heeft voor het vliegvissen op zoutwater! Met de vlieg kunnen zeebaars, zeeforel, pollak, harder, makreel, geep etc. gevangen worden. Alle andere vismethoden zijn eveneens mogelijk en de boot is ideaal voor kleinere groepen – maximaal drie personen.

Website: www.corkbass.com E-mail: info@corkbass.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.