Ger Power was weer eens in Belturbet. Zoals altijd was snoek het doelwit, maar deze keer had hij een geheim wapen, zijn negenjarige neefje Adam.

Het was een erg winderig weekend in Belturbet met een duidelijke bries in de lucht en er waren maar weinig andere vissers. Maar alle gedachten aan het weer waren vergeten toen het dode aas van de jonge Adam werd opgepikt… Toen hij de haak zette, wisten ze allemaal dat dit iets speciaals was en met hulp van zijn oom Ger, landde Adam zijn eerste “20 lb snoek (18 pond)”. Een paar foto’s om het moment vast te leggen en de snoek werd veilig vrijgezet om op een andere dag weer een mooie dril op te leveren. Er werden slechts een paar andere kleine snoeken gevangen, maar dat deed er nauwelijks toe. Iedereen was blij dat Adam bij de club van 20 was gekomen.

Adam en zijn oudere broer Jamie, van elf jaar, vissen nu vijf jaar. Het tweetal is erg succesvol. Met een oom als Ger die hen de kneepjes van het vak leert, is dat geen verrassing.

Adam’s snoek van achttien pond zwaar uit Belturbet.

We hoorden dat Adam vanochtend vroeg op was, in een roes om naar school te gaan en al zijn vrienden en leraren te vertellen over zijn vangst van zaterdag. Goed gedaan Adam, wat een supersnoek! En goed gedaan Ger, je hebt alle reden om een trotse oom te zijn vandaag!

Ga vissen…

BELTURBET

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.