Evan McGovern was aan de lijn om ons over zijn meest recente visavonturen vertellen…

blauwe haaienOp dinsdag 3 juli vertrokken vijf van ons vanuit de baai van Clonakilty aan boord van de Tigger van schipper Dave Edwards. Het doel was om op blauwe haai te vissen deze dag. Een korte stop onderweg om aas te verzamelen en al snel waren we weer op weg met een kist vol makreel en pollak. Vanaf het moment dat we aankwamen op de haaiengronden werden we de gehele dag bezig gehouden. Uiteindelijk wisten we 19 blauwe haaien te landen en misten we nog enkele aanbeten.

blauwe haaienHet lijkt er op dat er op dit moment volop blauwe haai aanwezig is. De grootste was een schitterende vis met een lengte tot aan de vork van de staart van 175 cm. Dat komt al heel dicht bij de magische specimen lengte van 185 cm tot aan de vork van de staart!

blauwe haaienGa vissen…

De Tigger is een speciaal gebouwde Procharter 31 visboot die aangedreven wordt door een 330 Pk dieselmotor en die voorzien is van alle noodzakelijke veiligheidsartikelen. Het driften boven riffen en ruwe bodems is doorgaans de meest productieve methode, met de potentie dat het meer dan 20 verschillende vissoorten op kan leveren, wanneer je je aas en kunstaas overeenkomstig aan weet te passen. Vanaf half juni tot in oktober is het mogelijk om op blauwe haai te vissen, dit geschiedt doorgaans zo’n 15 tot 23 kilometer uit de kust. Alle haaien worden teruggezet en in de recente seizoenen worden er ook frequenter makohaaien en voshaaien gezien.
Website: www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.