David Edwards, schipper van charterboot Tigger, bericht uit Courtmacsherry…

In oktober heb ik Tigger van haar vaste plek in Ring overgebracht naar haar nieuwe plek in Courtmacsherry, dit omdat de Public Pier nu gevaarlijk en ontoegankelijk geworden is voor het grootste deel van de dag vanwege het feit dat Cork County Council in de afgelopen jaren niet de noodzakelijk reparaties uitgevoerd heeft.

Courtmacsherry ligt slechts een klein aantal kilometers ten oosten van Clonakilty en van daaruit kan ik grotendeels dezelfde visgronden bevissen, daarnaast is de boot op vrijwel elk getijde toegankelijk zodat ik veel flexibeler ben qua tijden om uit te varen. De schippers in Courtmacsherry waren op de hoogte van de problemen in Ring Harbour en ondersteunden mijn verplaatsing. De naam van mijn bedrijf heb ik nu ook aangepast van Clonakilty Charters naar West Cork Charters om de verhuizing duidelijk aan te geven.

Een van de Spaanse sportvissers aan boord van de Tigger met een mooie dubbelvangst aan kabeljauw.

Oktober en het eerste deel van november werden gebruikt om te profiteren van de kalme zeeën en om nieuwe stekken te zoeken. Er kwam veel kabeljauw aan boord, dubbelvangsten soms van vissen van 2,5 tot 4,5 pond zwaar en soms een uitschieter tot acht pond zwaar. Pollak is nog steeds in goede aantallen aanwezig, waarbij er ook vissen met gewichten tot in de dubbele cijfers geland worden. Leng wordt eveneens aan boord gebracht, net als vele andere, kleinere vissoorten.

Conor O’Reilly uit Shannonvale en schipper David Edwards met een mooie blauwe haai van heteinde van het seizoen.
Nog een mooie, late, blauwe haai voor Darren O’Sullivan.

Het vissen op haai verder uit de kust is uitstekend geweest, doorgaans kwamen er tussen de acht en veertien blauwe haaien aan boord; zelfs tijdens onze eerste novembertrip kwamen er nog zes blauwe haaien aan boord, wat betekent dat we tijdens elke charter vanaf eind mei tot in november blauwe haai geland hebben, gemiddeld negen vissen per trip. Het enige minpunt was dat er dit jaar minder haringhaaien aanwezig waren in het gebied.

Een ‘november blue’ voor schipper David Edwards.

Hopelijk nemen ze in het komende seizoen weer in aantal toe. Ik ben van plan om door te vissen tot half december wanneer het weer het toelaat, hopelijk komen er tot die tijd nog een aantal mooie vissen aan boord.

David Edwards
Tigger
West Cork Charters

Ga vissen…

De Tigger is een speciaal voor het sportvissen gebouwde Procharter 31 boot die aangedreven wordt door een 330 pk dieselmotor en voorzien is van een uitgebreide veiligheidsuitrusting. Het vissen boven riffen en andere bodemsoorten is doorgaans het meest productief, hierbij kun je tot wel twintig verschillende vissoorten vangen wanneer je je vismethoden en aassoorten aan weet te passen. Vanaf half juni tot in oktober is het doorgaans mogelijk om op blauwe haai te vissen, op afstanden van vijftien tot ruim twintig kilometer uit de kust. Alle haaiensoorten worden teruggezet en naast blauwe haai worden er ook steeds vaker andere haaiensoorten zoals haringhaai gehaakt. Website: www.irelandseaangling.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.