Brendan Delaney e-mailde ons met een verslag van een ongewone vangst op een locatie aan de oostkust.

Brendan ging naar Wicklow om op harder te vissen op de Vartry, maar hij had geen geluk omdat, ondanks dat er genoeg vis was, ze gewoon niet geïnteresseerd waren. Omdat hij zijn aas niet wilde verspillen, ging Brendan naar de pier om het daar te gebruiken. Nadat hij de haken voorzien had van zagers en zo’n veertig meter van de piermuur had uitgeworpen, klonk er een tik op de hengeltop en Brendan zette de haak en haalde een vis binnen.

Tot zijn verbazing haalde hij een niet vaak geziene rode mul boven! Hij nam snel een foto en liet de vis los, die meteen in het wier bij basis van de pier dook.

De mul, ook wel rode mul genoemd, is een warmwatervis die het meest voorkomt langs de noordkust van Afrika, in de hele Middellandse Zee en langs de kusten van Spanje, Portugal en Frankrijk. Ze worden meestal ook in mindere aantallen aangetroffen in het zuiden en westen van Groot-Brittannië en Ierland.

Wanneer je ongewone vissoorten hebt gevangen in de Ierse kustwateren, laat het ons dan weten via reports@fisheriesireland.ie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.