door Kevin Crowley

Schipper Mark Gannon bericht over het zeevissen vanuit Courtmacsherry, waar sportvissers een mooie start van 2019 mochten beleven.

Het vissen vanuit Courtmacsherry is goed begonnen in 2019, met mooie vangsten aan pollak, leng, koolvis en wat kabeljauw van gemiddeld formaat. De wrakken stelden afgelopen week teleur, met pollak tot slechts een pond of vijf zwaar, maar het vissen dichter onder de kust leverde grotere vis op.

Deze groep beleefde een mooie start van 2019 met deze vleet.
Deze groep beleefde een mooie start van 2019 met deze vleet.

Vissend voor anker hadden we mooie vangsten aan vleet, met een specimen voor Rob en Alex, beide vissen waren ruim 90 pond zwaar. In totaal werden er vijf geland, bij een vis brak de lijn en een andere vleet schoot los. Er werden ook wat honds- en kathaaien gevangen.

In de delta, waar de helderheid van het water uitstekend is, wordt nog af en toe zeebaars geland. Vermeld moet worden dat de problemen die we jaren geleden hadden met algenbloei in de delta voorbij zijn, dit door de positieve initiatieven van de plaatselijke bedrijven en de EPA.

We zijn beschikbaar voor charters en bieden mooie kortingen voor het vissen op vleet op dit moment: de kosten voor het afhuren van de boot door maximaal zes sportvissers bedragen € 350.

Nog een mooie vleet voor een van Marks gasten.
Nog een mooie vleet voor een van Marks gasten.

Maak een reservering

Courtmacsherry Sea Angling Centre is een van Ierlands Top Sportviscentra’s dat te vinden is in het pittoreske dorpje Courtmacsherry, op zo’n 50 kilometer van de luchthaven van Cork, tussen de Old Head van Kinsale en het Seven Heads schiereiland. Onze speciaal gebouwde visboten en self-drive boten bieden de sportvisser het ultieme in veiligheid en comfort.

Het zeevissen in Courtmacsherry levert goede resultaten op voor zowel de diepzeevisser, de self-drive sportvisser als de sportvisser die graag op wrakken vist.

Adres: Woodpoint Guest House, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)23 – 8846 427 of +353 (0)86 – 8250 905
Email: csal@iol.ie
Website: www.courtmacsherryangling.ie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.