Home hengelsport nieuws Pollak tot ruim zes pond zwaar voor bootvissers vanuit Courtmacsherry

Pollak tot ruim zes pond zwaar voor bootvissers vanuit Courtmacsherry

687
0

Dave Edwards bericht vanuit Courtmacsherry, waar hij gedurende het weekend voor korte tijd de zee op ging…

Om duidelijke redenen (de lockdown) zullen we voorlopig geen mensen mee de zee op kunnen nemen, maar afgelopen zondag heb ik wat uurtjes doorgebracht in de baai van Courtmacsherry met Conor O’Reilly aan boord. Conor is een lokale technicus en lasser die me helpt bij het onderhoud van de boot en het repareren van het materiaal; hij maakt graag gebruik van de gelegenheid om een lijntje uit te werpen wanneer hij aan boord is.

Hij wist onder de kust in de baai een aantal mooie pollakken met een gewicht tot ruim zes pond zwaar te landen met een donkergroene shad. Hij kijkt opvallend genoeg wel een beetje verbaasd in deze opname.

Het is mooi om te zien dat er vis van een goed formaat aanwezig is, ook al kunnen we ze voorlopig nog niet echt belagen.

Ga vissen…

West Cork Charters vaart vanuit Courtmacsherry met de Silver Dawn, een 41 voet lange Rodman 1250 met twee 430 pk motoren. Op korte afstand van Courtmacsherry is al een uitstekende visserij te vinden, waarbij vaak zes tot vijftien verschillende vissoorten gevangen worden; zelfs meer dan twintig vissoorten is mogelijk wanneer sportvissers bereid zijn om van methode te wisselen en verschillende soorten aas en kunstaas te gebruiken tijdens een vistrip. Vrijwel altijd wordt er makreel, pollak, gul en leng aan boord gebracht, maar verschillende soorten lipvis, samen met wijting, steenbolk, koolvis, kathaai, conger behoren met andere vissoorten vaak eveneens tot de vangst. Wanneer je ervoor kiest om verder uit de kust te gaan vissen om de uitstekende visserij op de haai te proberen die beschikbaar is binnen tien mijn vanaf Courtmacsherry, dan heb je alle kans om blauwe haai te landen, daarnaast nemen de laatste jaren ook de vangsten aan haringhaai toe.

Adres: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork, Ierland.
Telefoon: +353 (0)83 – 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com
Website:
www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.