Declan Gibbons bericht over het openingsweekend voor de visserij op Lough Corrib.

 

Het openingsweekend van het forelseizoen 2020 op Lough Corrib kende een wat langzamere start dan normaal door de aanwezigheid van storm Dennis. Toch waren de sportvissers enthousiast om deel te nemen aan de traditionele openingsceremonies zoals het bij elkaar komen op de eilanden, het ontsteken van vuren, het zegenen van de boten, het slepen van de Bricin montages en het voor het eerst nat maken van een lijn op de openingsdag. Vervolgens keerde iedereen terug naar de restaurants en pubs rond Corrib voor een hapje en een drankje. Degenen die het water op gingen, deden dit kort na de middag, toen het weer het voor korte tijd toeliet om op een veilige manier enkele beschutte baaien af te vissen.

Kevin Molloy.

 

Gerry Molloy. #CPR

 

Degenen die beloond werden voor hun moeite waren de volgende mensen: in het gebied rond Oughterard was Gerry Molloy aan het vissen met Emmet McGloin; Gerry wist een mooi exemplaar te landen van circa twaalf pond zwaar, deze werd na een snelle foto weer teruggezet. Gerry wist nog een tweede exemplaar van ruim anderhalf pond te vangen. Kevin Molloy viste met Liam Butler en wist eveneens een vis van anderhalf pond zwaar te landen. In het gebied rond Cornamona wist Peter Walsh zijn eerste forel van 2020 te landen, eveneens een vis van circa anderhalf pond zwaar.

 

De openingsbijeenkomst van de Cong Anglers met de winnaar van de grootste vis Evander Brennan met de trofee.

 

In het gebied rond Cong organiseerde de club uit Cong de openingsdag, Evander Brennan wist de grootste vis te landen, een vis van 1,1 kilogram zwaar, waarna hij de trofee voor de grootste vis op de eerste dag van het seizoen in ontvangst mocht nemen. De vier boten wisten in totaal acht vissen te landen op deze eerste dag, die afgesloten werd in de Lydons Lodge Cong, website: http://www.lydonslodge.ie.

 

Traditionele Bricin montages of spinners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.