Jim Clohessy uit Cork, een ervaren sportvisser die regelmatig bijdragen levert aan deze website, had een dag om zich lang te heugen op dinsdag. Jim en de rest van de mensen aan boord visten op grote wijting, schelvis en zeesnoek, en wisten een aantal zeer fraaie vissen te landen.

Het was een niet al te bekende wrakbaars die echter de dag tot een bijzondere maakte, Jim wist een indrukwekkend exemplaar te landen met een gewicht van 12,04 pond. Het huidige Ierse record staat op 10,55 pond en deze vis werd gevangen door Tony Rainer uit de UK op 14 juli 2005, toen hij viste vanuit Baltimore. Wanneer Jims vis geratificeerd wordt door het Irish Specimen Fish Committee, dan wordt hij de nieuwe recordhouder!

Mooie vis, Jim!

Jim en zijn potentiële recordvis.

Het Ierse specimengewicht voor wrakbaars (Polyprion americanus) staat op 7,2 pond en jonge vissen (met gewichten tot rond de achttien pond) worden soms gezien in de nabijheid van het wateroppervlak rondom drijvend wrakhout. Volwassen vissen, die wel meer dan 90 pond zwaar kunnen worden, verblijven doorgaans in de nabijheid van de bodem in diep water.

Jim en de andere mensen aan boord vingen ook wijting, schelvis en zeesnoek.

 

Het einde van een schitterende dag vissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.