Nadat ze net een specimen certificaat ontvangen had voor een doornhaai, tijdens de uitreiking van de ISFC awards afgelopen maand, wist de twaalf jaar oude specimenvisser Nichola Ward opnieuw te scoren deze week met de vangst van een schitterende Ferox-forel met een gewicht van 12,15 pond.

Nicola was aan het vissen met haar vader Nicky, zelf ook geen onbekende binnen de specimen-scene, en ze visten samen met de ervaren ferox-visgids Tomi Kurmann; hij beschreef de vangst in zijn eigen woorden:

“Wat je ziet op de foto’s zijn Nichola Ward en haar vader Nick Ward, enkele momenten nadat deze super coole, twaalf jaar oude dame een schitterende vis wist te landen! Ze drilde haar nieuwe record (en haar allereerste forel) helemaal in haar eentje. Ik pakte alleen de hengel uit de hengelsteun om deze aan haar te geven. Mijn werk bestond er vervolgens uit haar positief te houden, haar te vertellen wanneer ze de druk op de vis moest verminderen of wanneer ze zo snel mogelijk binnen moest draaien… en later hanteerde ik natuurlijk het landingsnet.

Ik ben gelukkig en trots om te zeggen dat ze alles PERFECT deed, ook al was ze wat vermoeid om de vis vast te houden voor de foto. De forel maakte meerdere runs, maar ik was vol vertrouwen dat ze deze vis zou landen!

Ze zette de vis ook zelf terug en de vis zwom weg in een perfecte conditie!

Het was prachtig om getuige te zijn van dit bijzondere moment, om de vreugde te delen met haar en met haar trotse vader Nick.

Nichola is niet nieuw voor wat betreft het vangen van schitterende vissen, deze forel is de NUMMER 4 specimenvis op haar account!”

Log in op Tomi’s Facebookpagina voor meer nieuws over zijn avonturen rondom het gidsen:

https://www.facebook.com/tomi.guidedfishing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.