Declan Gibbons bericht dat de visdruk op Lough Corrib niet al te groot was, dit omdat de meeste wedstrijdvliegvissers hun aandacht nu richten op Lough Mask in voorbereiding op de finale van de World Cup Wet Fly. Het waterpeil van het meer steeg aanzienlijk na zware regen op donderdag en vrijdag, maar de sportvissers die toch het water opgingen beleefden een goede sport.

Wat zal ik nu eens proberen?

Vanuit het gebied rond Cornamona bericht Tom Doc Sullivan (http://www.tomdoc.com) dat Ronan Creane, een van de bekendste visgidsen van Nieuw-Zeeland, op vakantie in Ierland was in Roundstone in Connemara, waar hij oorspronkelijk vandaan komt. Ronan begeleidde Tom op uitstekende wijze toen hij Nieuw-Zeeland bezocht in januari, dus besloot het duo samen op Corrib te gaan vissen toen hij zijn geboortestreek bezocht deze zomer. Ronan werd begeleid door zijn vader Joe, een van de beste vliegvissers van Ierland. Ronan bewees dat hij nog niets van zijn loughstijl-scherpte verloren had, hij wist zes vissen te landen, vier van een fraai formaat, de grootste was rond de drie pond zwaar. Alle vissen werden gevangen met natte vliegen en weer teruggezet. Tom en Joe wisten ook enkele forellen te landen, maar het was Ronan die de show stal.

Ronan Creane uit Roundstone, terug uit Nieuw-Zeeland, genoot van de sport op Lough Corrib.

Ronan met zijn vader, de bekende vliegvisser Joe.

Jason O’Riordan en Dave Burke visten drie dagen vanuit Dooras, hoewel ze minder vingen dan in augustus afgelopen jaar, waren de vissen nu gemiddeld groter. Ze wisten negen vissen te landen in drie dagen tijd, de meeste vissen waren rond de twee pond zwaar, enkele rond de drie pond. Alle vissen werden gevangen met natte en droge imitaties van langpootmuggen.

Dave Burke’s forel – ruim 52 cm lang.

Basil Shields van de Ardnasillagh Lodge (+353 (0)91 – 552 550) bericht over Matt Crawford en Keith Brown die tijdens een prima dag vissen zes vissen wisten te landen, de grootste forel was ruim anderhalf pond zwaar.

Op afgelopen zaterdag en zondag wisten Macon Keane uit Galway en zijn broer Michael uit Wicklow vier forellen te landen tijdens twee dagen vissen, de zwaarste woog ruim twee pond.

In het gebied rond Cong wist Frank Costello van http://www.ashfordoldschoolhouse.ie een superforel te landen met een Tasmanian Devil, de vis was naar schatting twaalf tot dertien pond zwaar en werd weer teruggezet #CPR. Frank wist op dinsdag in hetzelfde gebied met de vliegenhengel en natte vliegen ook enkele mooie vissen te landen.

Een fraaie forel van naar schatting twaalf tot dertien pond zwaar, gevangen door Frank Costello en na het maken van de foto direct weer teruggezet.
#CPRSavesFish

In het gebied rond Ballynalty wist Richard Robinson op zondag een forel van 60 cm te landen met een droge sedge. Richard wist daarnaast nog drie kleinere vissen te vangen, alle vissen werden teruggezet in het water van Lough Corrib #CPR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.