John Fleming van Blue Shark Angling Galway bericht over de eerste haringhaaien van dit seizoen…

De ‘blues brothers’ John Harrinton en David Quirk.

We hebben een fantastische visserij op haai beleefd recentelijk, met name op haringhaai. In de afgelopen twee weken wisten we tien haringhaaien te landen, waarbij er nog zeker tien exemplaren voortijdig los schoten. Het is een schitterende visserij geweest en een uitstekend vooruitzicht voor de toekomst van de sportvisserij op deze intrigerende vissoort. Alle vissen zijn met zorg geland en weer voorzichtig teruggezet.

Tijdens de eerste trip dit jaar kwamen er vier haringhaaien aan boord. Een dag later kwam er één aan boord plus drie blauwe haaien.

Tommy McGee wint de Vangst van de Week.

Maar afgelopen zondag betekende het hoogtepunt voor mij. Het record van de boot werd twee keer verbroken. Als eerste wisten we vijf haringhaaien te landen (het vorige record stond op vier). Daarnaast wist Tommy McGee niet alleen zijn eerste haai te landen, maar het was ook meteen de zwaarste haringhaai die tot nu toe aan boord van de ‘Hussy’ gevangen is.

Matthew O’Donnell.

John Harrington wist zijn eerste haringhaai binnen vijf minuten te haken nadat we op de plek aangekomen waren. Hij was uiterst blij met deze vangst omdat hij al drie jaar geprobeerd heeft om haringhaai te vangen. Ik was bijzonder blij dat ik hem behulpzaam kon zijn met deze première voor hem.

John Harrington.

Een schitterende visserij met volop actie, er werden deze dag ook nog drie blauwe haaien geland. In totaal dus vijf haringhaaien geland en enkele los geschoten, plus drie blauwe haaien. Wat een dag!

Ga vissen…

Om een dag vissen te boeken met John aan boord van de Brazen Hussy II, kun je contact met hem opnemen op het nummer +353 (0)87 – 7571 320.

Een standaard dag betekent vissen vanaf 9.00 tot 18.00 uur vanuit Rossaveal, Spiddal of Galway, afhankelijk van de vissoorten waarop je je wilt richten. Het vissen op riffen onder de kust op pollak, gul, leng, lipvis, conger en makreel kan binnen tien minuten vanaf het vertrekpunt bereikt worden. De riffen verder uit de kust kosten zo’n 45 minuten varen. De bodemvisserij op ruwe haai, doornhaai, rog, kathaai, tarbot, schol en de gigantische vleet kan binnen een uur bereikt worden, zodat je gegarandeerd bent van vele uren vissen.
Het seizoen voor de visserij op haai begint eind juni en loopt door tot ver in oktober, deze visserij betekent de ultieme adrenalinestoot met hard vechtende blauwe haai en haringhaai; deze vissen worden alle gemerkt en weer teruggezet.
Er zijn diverse gecombineerde pakketten beschikbaar.

Adres: Baile an tSagairt, Spiddal, Co. Galway, Ierland
Telefoon: +353 (0)87 – 7571 320
Facebook: www.facebook.com/BlueSharkAnglingBlue Shark Angling Galway,
Telefoon John Fleming : +353 (0)87 – 7571 320

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.