Home hengelsport nieuws Richard Pratt wint St Patrick Festival op Inniscarra

Richard Pratt wint St Patrick Festival op Inniscarra

23
0

Het Inniscarra St Patricks Festival werd half maart over drie dagen gevist. Zoals gebruikelijk bij deze wedstrijden werd het vissen van dag tot dag beter. De locaties waren Garden Centre, Turtle Bay en Fountain House.

Aan het einde van dag 1 had Adrian Bus een behoorlijke voorsprong opgebouwd na het vangen van 24.080 gram. Hij werd gevolgd door Robbie Smithies met 22.270 gram. Zowel Adrian als Robbie visten bij Fountain House. Op de derde plaats, en vissend in het Garden Centre, stond Trev Platt met 20.020 gram.

Op dag 2 werden er enorme vangstgewichten geland op Fountain House en de top 3 gewichten kwamen uit deze sectie. Richard Pratt had 34.560 gram voor de 1e plaats, gevolgd door Duncan Lennox met 28.580 gram en Lee Turner met 24.540 gram.

Het algemene klassement zag er als volgt uit:

  1. Richard Pratt, 52.140 gram;
  2. Lee Turner, 43.780 gram;
  3. Adrian Bus, 38.680 gram;
  4. Rob Holt, 37.940 gram;
  5. Julian Kendrick, 36.6180 gram.

Richard Pratt stond plotseling negen kilogram voor op de rest van de deelnemers, maar de loting zou alles beslissen voor de laatste dag.

Uiteindelijk behield Richard Pratt zijn voorsprong door 20.340 gram te vangen in het Garden Centre. Lee Turner, ook vissend in het Garden Centre, ving 17.180 gram en behield daarmee de 2e plaats. Maar er was een enorme prestatie bij Fountain House door John Browne. Met zijn 36.810 gram sprong hij maar liefst negentien plaatsen omhoog om zo de 3e plaats te bemachtigen.

Maar wacht, er is meer…

De dag na het Festival werd een open wedstrijd gevist bij Fountain House en de visserij was explosief. De gemiddelde vangst in de wedstrijd was een ongelofelijke 30kg+. Het is moeilijk voor te stellen dat er op een natuurlijk water met wilde vis zo goed gevist kan worden als op Inniscarra.

Ga vissen…

Met dagelijkse vluchten van Groot-Brittannië en Nederland naar Cork en regelmatige vluchten vanuit vele andere landen is het niet moeilijk om de weg naar Inniscarra te vinden.

Inniscarra Lake TDLInniscarra Lake TDL is aangesloten bij de National Coarse Fishing Federation of Ireland, NCFFI het nationale bestuursorgaan voor het vissen op witvis en roofvis en de castingsport zoals erkend door Sport Ireland en Sport NI. Website: www.ncffi.ie.

Voor meer informatie over alle evenementen, locaties en meer, een downloadbare evenementenkalender, de resultaten van festivals en een lijst met visvriendelijke accommodaties in de omgeving ga je naar www.ncffi.ie/inniscarra-angling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.