Kevin McGowan van de Cork Sea Angling Club doet verslag van een sociaal bezoek aan een nieuwe rotsachtige stek…

Noel Cashman en ikzelf besloten naar een nieuwe rotsachtige plek te gaan. Mij was verteld dat het goed was voor schol, bot, zeebaars en een enkele rog. De wind was zuidwestelijk en de regen was zo hevig dat Guy Cotton het niet uit kon houden. De plek waar we visten was goed beschut tegen de harde westenwind. We visten twee uur met afgaand tij en twee uur met opkomend tij en bij de eerste worp voor Noel, haakte hij een mooie rog, maar helaas kwam hij op een meter afstand los.

Het duurde niet lang of mijn hengeltop op mijn nieuwe hengel (bedankt James Raymond, mooie hengel) boog door en stuiterde terug. Ik wist dat ik hem binnen moest halen anders had Noel me nooit laten zitten. Het bleek een mooie stekelrog te zijn…

Daarna kregen we een beetje honger, dus besloot ik om naar de plaatselijke visboer te gaan en twee lekkere bakjes kabeljauw met friet te halen. Net toen ik een volgende hap wilde nemen boog de hengel opnieuw diep door. Dit resulteerde in een kleinoogrog, nu werd het interessant.

Toen het tij zich begon te vullen verhuisde ik naar een rotsmarkering en eindigde ik met een hondshaai en nog een stekelrog en net toen we besloten het voor gezien te houden en naar een pier te gaan, eindigde Noel met een hele mooie kleinoogrog.

Aan het einde van de sessie hadden we twee kleinoogroggen, twee stekelroggen, drie hondshaaien, schar en koolvis. De haken aan de onderlijnen waren gevuld met stukken vis voor de roggen, het aas was o.a. makreel en zandspiering. Kom maar op met de volgende sessie!

Ga vissen…

Word lid van de club

Kom meer te weten over Cork Sea Angling Club en hun komende evenementen op Cork Sea Angling Club.

Cork Sea Angling Club neemt nu nieuwe leden aan voor hun geweldige club voor 2023. Wanneer je geïnteresseerd bent, neem dan contact op met Kevin McGowan op +353 (0)85 – 2493 550.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.