Declan Gibbon bericht van Lough Corrib waar de afgelopen week weinig activiteit qua vissen op forel te bespeuren is geweest, dit waarschijnlijk omdat veel vliegvissers zich op zalm gericht hebben.

Corrib forel.
Corrib forel.

Larry McCarthy van de Corrib View Lodge corribangling.com bericht eveneens dat de week rustiger geweest is, de visserij was ook niet eenvoudig met wind en regen. Malcolm Patrick uit de UK viste met Larry gedurende drie dagen en wist tien vissen te landen, de zwaarste vis woog 2,5 pond en werd gehaakt met de natte vlieg.

Malcolm Patrick, UK.
Malcolm Patrick, UK.

Bill Latham, een gids die werkt op de rivier de Test in de UK, verbleef hier vier dagen met drie vismaten en beleefde een mooie visserij met imitaties van de schietmot in het gebied rond Greenfield waarbij ze dagelijks meerdere vissen wisten te landen. De vrijdag was de beste dag, met twee boten werden er toen zeventien forellen geland met gewichten tot ruim twee pond. De visserij met Caenis-imitaties was niet al te best, de harde wind had haar invloed op de hatches, maar op zondag wist Larry met twee gasten uit de UK vier forellen tot bijna twee pond zwaar te vangen.

In het gebied rond Oughterard bericht Gerry Molloy (www.loughcorriboughterard.com) over een groep van vier Zwitserse bezoekers, die slepend en werpend met kunstaas 42 vissen wisten te landen in de loop van de week, de grootste vis was 67 cm lang.

Ted Wherry met een indrukwekkende forel van 6,3 pond die weer teruggezet werd. Een waardige Vangst van de Week winnaar.
Ted Wherry met een indrukwekkende forel van 6,3 pond die weer teruggezet werd. Een waardige Vangst van de Week winnaar.

Ted Wherry van de Mayfly Lodge, Ballynalty, (+353 (0)87 – 4305 957) meldt dat er in de loop van de week een behoorlijk aantal vissen gevangen werd door Andrew Wain uit de UK. Andrew was succesvol met een mix van droge en natte vliegen op Lough Corrib in de baaien van Ballindiff en Ballynalty. Zijn beste vis was een forel van bijna zes pond zwaar, Ted landde er zelf een van 6,3 pond die eveneens teruggezet werd.

Andrew Wain met zijn bijna zes pond zware forel.
Andrew Wain met zijn bijna zes pond zware forel.

Richard Robinson verbleef eveneens in de lodge en wist op zaterdag in het gebied rond Ballycuran vissen tot ruim drie pond zwaar te landen met de droge en natte vlieg.

Andrew met een kleinere forel.
Andrew met een kleinere forel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.