Home hengelsport nieuws forel Rustige perioden in een ruwe week leveren sportvissers op Corrib enkele vissen...

Rustige perioden in een ruwe week leveren sportvissers op Corrib enkele vissen op

935
0

Declan Gibbons bericht over het vissen op Lough Corrib in de afgelopen week.

De visdruk was relatief licht door de vele regen en de harde wind, maar er waren toch wat sportvissers die op beschutte plekken het water op gingen toen de omstandigheden dit toelieten. De vissen die geland werden waren stuk voor stuk in een goede conditie, volgens de berichtgeving van de sportvissers. Het weekend bood wat meer respijt, waarbij de zaterdag in plaats van doorlopend regen slechts wat buien opleverde en de zondag opnieuw een drogere, rustigere dag was.

Mark Ryan met zijn 6,3 pond zware forel, die kort na het maken van de foto teruggezet werd.

Op zondag beleefden Gerry Molloy (www.loughcorriboughterard.com) en Joe Tierney een prima dag in het gebied rond Oughterard, ze visten slepend met de Bricin en landden daarbij vijf vissen met een totaal gewicht van 11,5 pond. Joe wist de grootste vis te landen, een forel van 3,6 pond; Gerry had op de zaterdag tijdens twee uur vissen al twee vissen geland met een gewicht tot ruim anderhalf pond. Op maandag wisten Kevin Molloy en Harold O’Toole in hetzelfde gebied twee vissen te landen, de zwaarste was daarbij eveneens anderhalf pond zwaar.

In het gebied rond Cornamona wist Peter Walsh op zondag een vis te landen van bijna drie pond zwaar, eveneens tijdens het slepend vissen met de Bricin.

John Somerville en Andrew Boyd wisten op zondag twee vissen te landen met de natte vlieg in het gebied van Headford, vissen met een gemiddeld gewicht van bijna anderhalf pond; ze wisten nog twee forellen te interesseren in hun vliegen.

Mark Ryan wint de Vangst van de Week met zijn 6,3 pond zware forel, die teruggezet werd na het maken van de foto.

In het gebied rond Cong wist Mark Ryan op zaterdag een vis van 6,3 pond zwaar te landen tijdens het slepend vissen, een vis die hij ook weer terugzette. Hij viste met Robbie Conneely, op zondag wist het duo drie vissen te landen met een gewicht tot ruim anderhalf pond. Eveneens in het gebied rond Cong wisten Stephen Barry en Robert Molloy op zaterdag twee vissen te vangen tot ruim een pond zwaar, op zondag hadden ze drie vissen waarvan de grootste ruim anderhalf pond zwaar was.

Lough Corrib staat nu erg hoog, het meer stuwt het water in het onderste deel van de Clare River en andere zijrivieren op, waarbij grote delen van moerasland en laag liggend boerenland overstromen. De vooruitzichten voor de komende week duiden op meer afwisselend weer, met een harde westenwind, lage temperaturen en regelmatige regenbuien, soms met winterse invloeden. Donderdag lijkt de beste keuze te worden voor een kleine rustperiode in het weer, sportvissers die deze week het water op gaan, zorg voor je veiligheid en strakke lijnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.