Stefan Martin van de Killybegs Mariners SAC bericht over de visserij rondom Donegal bay…

Pollak.
Pollak.

1 mei: Terug langs de kust op een doordeweekse dag, het mooie van het wonen langs de kust is dat je een werphengel en en een rugzak met kunstaas kunt grijpen en binnen tien minuten sta je te vissen. Gisteravond leverde dit een aantal mooie pollakken op vlak voor zonsondergang, ze gaven goed partij en ik liet ze weer zachtjes terug in zee glijden; er is nu eenmaal niets mooier dan het wandelen langs de kustlijn in de ondergaande zon.

Een zeldzame scharrentong, deze levert de Vangst van de Week op.
Een zeldzame scharrentong, deze levert de Vangst van de Week op.

4 mei: Een prachtige avond om verschillende vissoorten te proberen te vangen met de competitie van morgen in het vooruitzicht, ze leverde enkele mooie pollakken, grijze poon en een scharrentong van ruim 40 cm op. Een mooie avond dus.

Kabeljauwfilets bij de thee!
Kabeljauwfilets bij de thee!

5 mei: De viswedstrijd waarbij er zoveel mogelijk soorten gevangen dienen te worden, leverde enkele mooie gullen op voor Gerry.

Bot.
Bot.

6 mei: Een vriendelijke, onderlinge competitie in het zonlicht van het Bank Holiday Weekend, met een inleg van tien euro en de pot was voor de langste vis. Het leverde tarbot tot 30 cm lang op, de winnende vis was een bot van 37 cm voor Darren Rawdon, zodat hij de pot in ontvangst mocht nemen. Goed gedaan.

Volgend uitje

Het volgende uitje van de Mariners zomerleague vindt plaats komende vrijdag bij Rossnowlagh van 19.30 tot 23.30 uur.

Stefan Martin
Killybegs mariners SAC

Facebook: www.facebook.com/mariner.sac

Mariners zeevisclub Killibegs, County Donegal. De club organiseert competities vanaf de kust en vanaf de boot, plus vistrips door geheel Ierland rondom de hobby die we allemaal graag beoefenen. Neem contact op via: www.facebook.com/mariner.sac.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.