Niall Ó hEarcáin nam contact met ons op om ons te vertellen over zijn recente trip naar Lough Owel in de Midlands. Niall en zijn bootpartner, Pat Foley, visten van de vroege namiddag tot in de avond zonder ook maar iets te haken. Toen, net na 18.00 uur, begon er een goede hatch op het water te verschijnen aan de zuidkant van het meer. Niall verving zijn intermediate vliegenlijn voor een drijvende vliegenlijn  met aan de leaderpunt een maat 8 Cormorant uit zijn eigen vice. De verandering was de juiste en al snel haakte hij een vis – een mooie 60 cm, hard vechtende Owel forel. Niall denkt dat de vis hem een eeuwigheid alle kanten op heeft getrokken, met een diep duiken onder de boot gevolgd door grote sprongen in een poging om vrij te komen.

Na de epische dril werd de vis rustig door Pat boven het landingsnet gebracht, gemeten en weer vrijgelaten om een volgende dag te vechten. Niall is lid van de Dublin Trout Anglers en hij bedankt hun uitstekende vliegbindgroep voor de inspiratie die de Cormorant vlieg opleverde die de forel aan de haak bracht!

Niall’s 60 cm Owel forel.

Hij gaf ons de ingrediënten voor de vlieg (zwart binddraad, pauwenfiber lichaam, regenboog paarlemoer over een rode holo ribbing, zwarte maraboe vleugel, maat 8 lange streamerhaak) en de link naar de video waar andere vliegbinders kunnen leren om deze vlieg zelf te binden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.