Silver Dawn vangt eerste blauwe haai van 2022 – voor het derde jaar op rij

Chartervisboot Silver Dawn heeft gemeld dat ze de eerste blauwe haai van dit jaar hebben weten te landen. Dat is nu het derde jaar op rij dat de eerste blauwe haai van het jaar vanaf deze boot gevangen wordt.

Tadgh O’Reilly uit Shannonvale was aan het vissen met Dave Edwards aan boord van de Silver Dawn vanuit Courtmacsherry afgelopen week toen hij een 185 cm lange blauwe haai wist te vangen.

Als een sportvisser met vele jaren ervaring, Tadgh wordt 75 jaar de komende maand, is Tadgh geen vreemde in het vissen op haai en hij heeft eerder mee gemaakt dat de eerste haai van het jaar geland kon worden. Het was in feite zijn zoon Conor die in 2020 de eerste blauwe haai van dat jaar wist te landen.

Wat deze vangst extra speciaal maakt, is dat dit het derde jaar op rij is dat de eerste blauwe haai van het jaar gemeld wordt vanaf de Silver Dawn.

Tadgh en de eerste blauwe haai van 2022. De vis werd gemeten, gemerkt en in een prima conditie weer teruggezet.

De haai werd gemerkt als onderdeel van het Marine Sport Fish Tagging Programme en verdween met krachtige slagen van de staart weer de diepte in.

Dit was overigens niet de enige blauwe haai die deze dag geland kon worden, korte tijd later volgde er een tweede exemplaar. Laten we hopen dat het de start is van een prima seizoen voor de haai langs de kust van Ierland.

haai

Ga vissen…

Silver Dawn

Address: The Pier, Courtmacsherry, Co. Cork.
Telephone: +353 (83) 449 1403
Email: DavidEdwardsCymru@hotmail.com

Web: www.irelandseaangling.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.