Ben Moloney en Ian O’Keefe visten op snoek in de afgelopen dagen en de rivier stelde ze niet teleur. Vissend op een stek die ze al vaker mooie vangsten opgeleverd heeft, waren hun verwachtingen hoog gespannen. In het verleden hebben ze vaak vissen met gewichten boven de tien pond zwaar hier gevangen en vanwege het grote aantal snoeken dat ze op dezelfde locatie hadden zien paaien in het riet, waren ze er zeker van dat de stek opnieuw snoek op zou leveren.

Ian’s snoek was circa dertien pond zwaar.
Ian’s snoek was circa dertien pond zwaar.

Het duurde niet lang voordat de stek de eerste aanbeet opleverde, Ian wist een snoek van ruim dertien pond zwaar te landen met een dode aasvis.

Ben Moloney met zijn persoonlijke record, een snoek van bijna twintig pond zwaar en de Vangst van de Week.
Ben Moloney met zijn persoonlijke record, een snoek van bijna twintig pond zwaar en de Vangst van de Week.

Het vissen met een dode blankvoorn op de bodem was de sleutel tot succes voor Ben. Het aas werd van de bodem opgepakt en toen Ben de haak zette, kreeg hij enkele sterke runs als antwoord terug. Ben vertelde ons dat de snoek een indrukwekkende dril opleverde, dit werd begeleid door het geluid van de slip toen de snoek steeds weer lijn wist te winnen. Hij wist de vis uiteindelijk naar het landingsnet te dirigeren, waarna de vis onthaakt werd, gefotografeerd en weer teruggezet in de rivier. De vis bleek bijna twintig pond zwaar te zijn, een nieuw persoonlijk record na jaren van vruchteloze pogingen om het scherper te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.