Pat Foran bericht over het laatste nieuws van de Pallas Lake Pike Club…

Ray Callopy ving de eerste vis van de competitie.

De Pallas Lake snoekclub hield een competitie voor haar leden op 2 december 2018.

Dertien sportvissers kwamen opdagen deze morgen, elk van hen hoopte dat ze op deze dag hun persoonlijke record konden verbeteren. De omstandigheden waren nat en winderig vanaf het begin en terwijl sommige sportvissers hun weg zochten langs het meer om een plekje met de rug in de wind te vinden, kozen anderen er juist voor om tegen de wind in te vissen. Vanaf het startsein om 10.00 uur werd er vis gevangen, All Ireland kampioen Ray Callopy vind een vijf ponder op zijn eerste worp.

Martin Lynch met een snoek met een gewicht in de dubbele cijfers.

De snoeken leken volop aan het azen te zijn in het eerste uur, rond het meer werden meerdere kleine snoeken gevangen. Mijn vismaat Martin Lynch wees me op een watervogel op een gedeelte van het water dat nog niet bevist was. De watervogel rende over het water in een poging aan iets te ontsnappen. Bij ons kwam uiteraard de gedachte op dat ze probeerde te ontsnappen aan een snoek. Een sportvisser besloot zich een weg te banen door het moerassige gedeelte en zijn pogingen werden beloond toen zijn dode aasvis gepakt werd door een grote snoek die 18,56 pond op de weegschaal bracht. De vis werd voorzichtig onthaakt en teruggezet en de gelukkige vanger Paddy Green wierp zijn dode aasvis opnieuw uit in een poging nog een vis te haken; binnen luttele seconden haakte hij een twee vis die dertien pond zwaar was.

Paddy met zijn vis van ruim achttien pond zwaar.

Paddy was niet de enige sportvisser die succesvol was. Aan het andere uiteinde van het meer toonde sportvislegende Dinny Coyne hoe het vissen hier aangepakt diende te worden, hij wist meerdere kleine snoeken te vangen plus een mooie vis van 14,7 pond. Dinny hoorde over de grote snoek van Paddy, ging er nog eens extra voor zitten en landde al spoedig een snoek van 18,78 pond.

Dinny Coyne met zijn snoek van 18,78 pond – onze Vangst van de Week winnaar.

In de loop van de dag werden er nog meer kleine snoeken gevangen, in de laatste paar uur kwamen er nog eens drie snoeken aan land met gewichten in de dubbele cijfers. Martin Lynch had een fraaie snoek van tegen de tien pond zwaar, Paddy had er een van tussen de elf en twaalf pond en Dinny sloot de dag af met nog een vis van bijna dertien pond zwaar.

Voordat we er erg in hadden was de competitie afgelopen en keerden we terug naar de parkeerplaats om de resultaten te horen. Er waren drie prijzen beschikbaar voor de zwaarste vangsten en een poolprijs voor de zwaarste vis van de dag.

De resultaten waren:

  • 1ste Dinny Coyne (zeven snoeken, 65 lb 05 oz);
  • 2de Paddy Green (vier snoeken, 44 lb 01 oz);
  • 3de Pat Foran (vijf snoeken, 26 lb 4 oz).

Zwaarste vis: Dinny Coyne (18,78 pond)

De club wil graag alle leden bedanken voor hun deelname en wenst ze ‘strakke lijnen’ voor het komende seizoen.

Open Kerstmis snoekcompetitie:

Er zal op Pallas Lake op Tweede Kerstdag nog een Open Snoekviscompetitie gehouden worden. Dit is een open wedstrijd en ook niet-leden mogen hieraan deelnemen. Er wordt vanaf 9.00 uur verzameld op de parkeerplaats en hier worden de deelnemers genoteerd. Meer informatie is te vinden op Facebook.https://www.facebook.com/Pallas-Lake-Pike-Fishing-Club-278619066318555/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.